In 1999 bouwde Vicus directeur Luuk Roovers de eerste webshop

Vicus is een ervaren partner in het bouwen van Magento webshops, koppelingen, sales en service automation.

Al in 1999 (20 jaar geleden) bouwde Vicus directeur Luuk Roovers (toen werkzaam bij IBM) met zijn team de eerste webshop voor Quest International. Het betrof een internationaal b2b online bestelsysteem voor geur- en smaakstoffen. Gebouwd op basis van Lotus Domino server met html, css en javascript. De shop bevatte geen extra verkoopstimulerende plug-ins en had een eenvoudige vormgeving en navigatie. Toendertijd koste een dergelijke zeer eenvoudige webshop ruim 1 ton en vereiste al snel 400 uur werk met een doorlooptijd van minstens 3 maanden.

Toen 2003 Vicus eBusiness Solutions B.V. was opgericht startte Luuk Roovers en Helenus de Rijke met Zen Cart en omdat het internet zo snel doorgroeide stapte Vicus in 2007 over naar Magento.

Nu heeft Vicus al meer dan 16 jaar ervaring met het bouwen van webshops en is inmiddels gespecialiseerd in Magento 1 en Magento 2 en maakt bovendien ook WooCommerce webshops die zijn opgezet met WordPress. Die we dan ook nog eens koppelen aan crm, marktplaatsen en alle bekend erp- en boekhoudpakketten.

Het maakt niet uit wat voor een shop je wilt. Vicus ondersteunt en installeert elk template voor jouw webshop die op Magento of WooCommerce draait. Wij implementeren ook maatwerk en met een beetje sleutelen aan het template heb je zo een basis shop staan met veel functionaliteit. Gelukkig zijn tegenwoordig webshops veel mooier, uitgebreider en kunnen sneller worden opgeleverd.

Wil je ook een moderne webshop laten maken die op Magento of WooCommerce draait? Neem dan contact op met Vicus voor een gratis adviesgesprek dan kijken wij hoe wij jou verder kunnen helpen.