Veelgebruikte standaard componenten bij programmeren

PHP frameworks gebruiken zelf ook weer standaard componenten. Een aantal componenten die veel worden gebruikt in de verschillende frameworks

Propel Object Relational Mapper

Propel is een Object-Relational Mapping (ORM) framework voor PHP5. Het helpt om de database te benaderen via een aantal objecten en biedt daarbij een eenvoudige API voor het opslaan en opvragen van gegevens.

Doctrine Object Relational Mapper

Doctrine is een Object Relational Mapper (ORM) voor PHP 5.2.3+ die werkt bovenop een krachtige Database Abstraction Layer (DBAL). Een van de belangrijkste functies is de mogelijkheid om database queries te schrijven in een specifiek object georiënteerd SQL dialect, genoemd Doctrine Query Language (DQL), geïnspireerd door Hibernates HQL. Dit geeft ontwikkelaars een krachtig alternatief voor SQL die flexibiliteit behoud zonder onnodige code duplicatie.

script.aculo.us cross-browser gebruikersinterface JavaScript bibliotheken

script.aculo.us biedt eenvoudig bruikbare cross-browser gebruikersinterface JavaScript bibliotheken om web sites en web applicaties te maken. Het is vooral een animatie framework, drag and drop, Ajax controls DOM gereedschappen, en unit testing. Het is een add-on op het fantastische Prototype framework.

Prototype JavaScript framework voor dynamische web applicaties

Prototype framework is een JavaScript framework dat zich richt op het eenvoudig ontwikkelen van dynamische web applicaties. Het bevat een unieke, eenvoudig te gebruiken toolkit voor class-gedreven ontwikkeling en is de mooiste Ajax code bibliotheek die er is. Prototype is aardig op weg de defacto standaard te worden.

PhpUnit en SimpleTest unit test frameworks

Er zijn vele PHP unit test frameworks, met als meest bekende PhpUnit en SimpleTest. Symfony heeft zijn eigen, Lime genaamd.

Deel jouw gedachten

Er zijn nog geen opmerkingen