X
Contact
Direct advies?
 033 461 1196
<
Contact
Direct advies?
 033 461 1196

Overzicht van klanten

Met trots presenteert Vicus een selectie van haar klanten waarvoor wij projecten hebben gerealiseerd.

Scouts en Gidsen Vlaanderen

Sport, recreatie en toerisme, Detailhandel, Vereniging of stichting

www.hopper.be

Al in de jaren '60 ontvouwden VVKS en VVKM een gezamenlijke "verkoopscentrale" om uniformen, pedagogische publicaties en kampeergerei aan te bieden voor scouts en gidsen; gerund vanuit het hoofdkwartier te Brussel en met verschillende verdelers (filialen) in Vlaanderen

Midden jaren '70 werd deze dienst "Scoutsshop" gedoopt, gerund door een eigen zaakvoerder. Deze keten van scoutsshops was tot in de jaren 80 een unicum in het jeugdwerklandschap en ver daarbuiten, waar geen concurrentie van formaat was.

In de loop van de jaren 90 professionaliseerde Scoutsshop zijn management; steeds met vrijwilligerswerk en service aan scouting hoog in het vaandel. De commerciele uitbating kwam echter steeds meer onder druk te staan door andere spelers op de markt.

Anno 2006 werd een heus businessplan ontwikkeld:

a) de Scoutsshop wil alle mensen uit het jeugdwerk hun weg naar de shops laten vinden, een plaats waar ze alles vinden voor hun activiteiten.

b) De Scoutsshop wil zoveel mogelijk in eigen beheer hun aanbod aan de man/vrouw brengen.

c) De Scoutsshop werkt op een professionele en perfect geoliede manier.

in februari 2007 zette de verbondsraad het licht op groen voor een gezamenlijke project met jeugdverblijven en winkels. Er wordt voortaan samen geopereerd als "HOPPER WINKEL en HOPPER JEUGDVERBLIJVEN". Zo werd een eigen label gecreeerd met logo dat aansluit bij Scouts en Gidsen Vlaanderen, met kwaliteitskenmerken getoetst aan scouting en tegelijk open voor iedereen die met groepen kinderen en jongeren buiten onderweg is.

Hopper Winkel heeft vandaag zes fysieke winkels verspreid over Vlaanderen. Om nog beter aan de vraag tegemoet te komen is er tevens een eigen webwinkel

Medio 2009 heeft het management verder geprofessionaliseerd en heeft aan Vicus eBusiness Solutions gevraagd een webwinkel te realiseren die is gekoppeld aan het Microsoft Dynamics Navision ERP systeem. Met deze combinatie is een goed e-commerce platform neergezet wat klaar is voor de toekomst.

Hopper webwinkel met koppeling naar Navision

Medio 2008 besloot Scouts en Gidsen de e-commerce serieus te nemen. In anderhalf jaar tijd is een volledig nieuwe ICT infrastructuur neergezet bestaande uit onder andere Microsoft Dynamics Navision...

lees meer

Terug