Colofon    Nieuwsbrief webwinkelvakdagen 2011

Vicus eBusiness Solutions

------------------
Vanadiumweg 22
3812 PZ Amersfoort
033 461 1196
info@vicus.nl
www.vicus.nl

Volg Vicus eBusiness Solutions op Twitter

.
e-Nieuwsbrief

Benut uw verkoopkansen optimaal

 

Webwinkelmarketing: 'what's hot, what not?' De webwinkelvakdagen zijn alweer een dikke week achter de rug. Vrijwel dagelijks vragen onze relaties ons naar de laatste trends op het gebied van webwinkelmarketing. Vandaar dit extra bericht.

Opvallende trends op de webwinkelvakdagen waren: de focus op een betrouwbare uitstraling, de inzet van logistiek dienstverleners, innovaties op het gebied van mobiele marketing en betaalsystemen. Op het gebied van marketingterminologie is met name de term ‘inbound marketing‘ hot.

Neem contact met ons op als u over deze onderwerpen meer wilt weten of als u ze voor uw organisatie wilt gaan implementeren.

Inbound marketing

De huidige focus van webwinkelmarketing ligt steeds meer op 'inbound marketing': we reageren actief op het initiatief van de zoeker. De sociale media, zoekmachines en prijsvergelijkers bieden webwinkels de mogelijkheid precies de juiste informatie te verstrekken op het moment dat een potentiële klant ervoor open staat.

Outbound marketingactiviteiten zoals radio- en Tv-reclame, gedrukte advertenties, beursdeelname en 'koude acquisitie' worden momenteel minder populair. Niet iedereen heeft behoefte aan de boodschap en de effecten zijn minder eenvoudig te meten. Outbound marketing kan bovendien door de potentiële ontvanger steeds makkelijker worden vermeden met spamblokkers, caller-id op telefoon en timeshifting voor overslaan van reclameboodschappen op de televisie. De grote kracht van inbound marketing is dat deze vorm van marketing direct inspeelt op een behoefte, en daarmee effectiever en efficiënter is.

Gericht adverteren op vergelijkingswebsites

Steeds meer e-commerce wordt gestuurd vanuit externe platformen. U ontvangt daarmee snel en eenvoudig koopgerichte bezoekers in uw (web)winkel. Neem bijvoorbeeld Marktplaats, beslist.nl en kieskeurig.nl als goede platformen om te adverteren.

Dagelijks worden 150.000 consumenten alleen al door kieskeurig.nl begeleid bij het maken van de juiste productaankoop. Op deze site kunt u gericht uw naamsbekendheid opbouwen. U kunt de directe groei van de verkoop in uw (web)winkel eenvoudig relateren aan uw investering, en houdt de kosten zelf in de hand. U betaalt immers alleen als er op uw advertentie wordt geklikt.

Verdien 20-50% meer bij levering 'op rekening'

Webwinkels die 'op rekening' leveren zien hun omzet met 20 tot 50 procent toenemen. Levering op rekening betekent dat u een afweging moet maken tussen het betalingsrisico voor u en het betaalgemak voor uw klant.

De meeste internetkassa’s bieden een vorm van garantiebepalingen in combinatie met kredietwaardigheidstoetsing. Internetkassa's met kopersbescherming zorgen ervoor dat betaalde, maar niet ontvangen goederen vergoed worden aan de koper. Met moderne hulpmiddelen stemt u uw menu met betaalopties in het betaalproces precies af op het risicoprofiel van uw klant. U kunt hiermee uw klanten meer betaalgemak bieden, terwijl u uw eigen risico's binnen de perken houdt. Meer gemak voor uw klant betekent voor u automatisch meer verkopen.

Uitbesteden logistiek

Door het inzetten van een logistiek dienstverlener kunt u zich richten op uw kernactiviteiten. Dat geeft rust. Het uitbesteden van logistiek is goedkoper dan het lijkt. Natuurlijk betaalt u voor de opslag en verwerking van inkomende en uitgaande goederen. Daar staat tegenover dat u vaak een flinke korting krijgt op de verzendkosten vanwege schaalvoordeel.

Vicus zorgt voor een degelijke koppeling tussen uw webwinkel en uw dienstverlener. U profiteert ook van onze ervaring in logistieke processen.

Consument wil flexibele afhaallocatie

Het aanbieden en bezorgen van pakketten moet het liefst zo flexibel mogelijk gebeuren. Steeds belangrijker wordt het gemak voor uw klant bij het afhalen of terugbrengen van hun bestelling op een een punt naar keuze (supermarkten, tabakswinkels, tankstations).

Webanalyse

Onze Partner Snoobi heeft in 2010 de 'Red Herring Top 100 Award' en de 'Deloitte Technology Fast 50' Award gewonnen. Vicus is er trots op om Technology Partner van Snoobi te zijn.

Met Snoobi Webanalyse heeft u een betere inzage in uw webverkeer. Weet u dat we met Snoobi circa 30% van uw zakelijke bezoekers kunnen herkennen en automatisch kunnen kwalificeren? Kwalificerende bezoekers zetten we via SNORM rechtstreeks in uw CRM-systeem.

Online bladerbare brochures

Nieuwe trends in online bladerbare brochures: 

 

  • Het in de brochure opnemen van een gepersonaliseerde instructiebox of een intro-logo;
  • Het meten van de statistieken per pagina;
  • Het integreren van social media en video; 
  • Veel bladerbare brochures zijn nu ook geschikt voor iPhone en iPad.

Klantreviews en klantwaarderingen

Klantreviews en klantwaarderingen versterken het vertrouwen in de webwinkelier. Steeds meer kopers hechten waarde aan de mening van andere gebruikers van een product of dienst. Naast het vergelijken van producten en prijzen, kunnen gebruikers zelf ook beoordelingen en reviews over de winkels en producten achterlaten. De community-werking wordt hiermee steeds sterker en sociale media gaan hier een steeds grotere rol in spelen.

Vicus, uw partner in webwinkelmarketing

Wij blijven voor u de trends nauwlettend in de gaten houden. Heeft u interesse in de toepassingsmogelijkheden van één van de trends die hierboven beschreven staan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

De Vicus e-Nieuwsbrief wordt alleen verzonden aan klanten, relaties en belangstellenden die in het verleden informatie hebben opgevraagd of hebben ingeschreven voor deze nieuwsbrief. Klik [UNSUBSCRIBE] om uw e-mailadres voor verdere toezending van onze e-Nieuwsbrief te blokkeren. Klik [PREFERENCES] om uw voorkeuren aan te passen.

Wilt u reageren op onderwerpen uit deze nieuwsbrief, neemt u dan contact op met Vicus.
------------------

 

Ga terug