Logo Vicus eBusiness Solutions BV
Vicus eBusiness Solutions bestaat 5 jaar.
 

Op 6 maart 2008 vierde Vicus haar 5-jarig bestaan. In de afgelopen 5 jaar hebben wij een mooie groei doorgemaakt. Als een van de weinigen in Nederland baseren wij ons bestaansrecht volledig op Open Source dienstverlening. De groei van de onderneming is mogelijk door een groeiend aantal medewerkers in Nederland, en een hechte samenwerking met onze nationale en internationale partners.

Zen Cart webshops

Vicus en Hipper Fashion op het Business Open Source Symposium

Op dinsdag 11 maart 2008 werd voor de eerste maal het Business Open Source Symposium gehouden in het Euretco Expo Center te Houten. Het doel van dit symposium was nu eens ondernemers die de uitdaging van Open Source zijn aangegaan het woord te geven. Gebruikers vertelden over hun Open Source projectervaringen, over successen, tegenslagen, do's en dont's.

Natuurlijk was ook Vicus aanwezig met een informatiestand. Een van onze relaties, Jelle Oskam van de webshop Hipper Fashion (www.hipperfashion.com), hield een presentatie over zijn praktijkervaring met de Open Source software Zen Cart™. Het was een verhaal dat zowel de positieve als negatieve kanten belichtte, maar vooral positieve ervaringen voerden de boventoon. Wat het meeste bij bleef, is dat de omzet van de webshop in korte tijd meer dan verdubbelde na de overstap op Zen Cart™.
Vicus heeft samen met Hipper Fashion in twee maanden tijd een goedwerkende webshop gerealiseerd. Speciaal voor de modebranche zijn hierdoor nu meerdere verbeterde modules - toegesneden op deze specifieke branche - in de standaard Zen Cart™ beschikbaar.

 

Joomla websites

Joomla!dagen 2008

Vicus gaf begin april ook acte de presence tijdens de Joomla!dagen 2008. Wij stonden er met een informatiestand en De Zwermgroep, een van onze relaties die vtiger CRM gebruikt, bracht een case over hun gebruikerservaring met dit CRM-systeem. Tevens werd aandacht besteed aan de ervaringen met de integratie van een Joomla!-site met vtiger CRM.


KnowledgeTree Document Management
Vicus Premium partner KnowledgeTree™

Met gepaste trots kunnen wij melden dat Vicus enige tijd geleden Premium partner is geworden van KnowledgeTree™. Vicus is hierdoor vertegenwoordiger van het Document Management Systeem KnowledgeTree™ voor de Benelux. Een van de eerste activiteiten die Vicus in dit kader heeft ontplooid, is het verzorgen van een Nederlandse vertaling van KnowledgeTree™. Ondertussen is er een nieuwe versie uitgebracht met een groot aantal verbeteringen.

ODF als dé Open Standaard
OpenDoc Society

Vicus is lid geworden van de OpenDoc Society. OpenDoc Society is een nieuwe vereniging die mensen en kennis bijeen brengt rondom Open Document Format (ODF). De oprichtingsvergadering vond plaats in Den Haag op 23 oktober 2007 in het bijzijn van onder meer staatssecretaris Frank Heemskerk. Open Document Format (ODF) is een internationale Open Standaardenfamilie, opvolger van veelgebruikte bedrijfsspecifieke documentformaten als .doc, .wpd, .xls en .rtf. ODF is geen software, maar een universele manier van informatie opslaan en verwerken die specifieke toepassingen en leveranciers overstijgt.

vtiger CRM

Vicus Goldpartner vtiger CRM

Vicus is afgelopen december goldpartner geworden van het Customer Relationship Management-systeem (CRM) vtiger. Een primeur voor Nederland, want niet eerder kreeg een Nederlands bedrijf die eer. Dit betekent dat Vicus een actieve bijdrage gaat leveren aan het ontwikkelen van vtiger in de Benelux.

In maart is er een nieuwe versie van vtiger CRM uitgebracht met een aantal interessante verbeteringen.

Cebit

Bezoek ICT-beurs CeBIT

Natuurlijk bezocht Vicus in Hannover de ICT-beurs CeBIT, die dit jaar van 4 t/m 9 maart werd gehouden. De CeBIT is de grootste ICT-beurs van Europa. Doel van ons bezoek aan de CeBIT was de nieuwste trends op het gebied van CRM (relatiebeheer), CMS (websites), DMS (documentenbeheer), ERP en Open Source te ontdekken.

Ons bezoek was ook een prima gelegenheid om vertegenwoordigers van Open Source projecten te ontmoeten en te spreken. Dat er veel te zien en te ontdekken was, mag duidelijk worden uit de feiten: uit 77 landen waren er 5.800 exposanten.

SQL-Ledger voor de boekhouding

Vicus promoot Open Source bij Media Plaza

Vicus zet zich in voor het promoten van Open Source. In het kader van het overheidsproject 'Aan de slag met Open Software', heeft Vicus al diverse malen meegewerkt aan de workshop 'Webshop met Open Source'. Ook tijdens de workshop 'Boekhouden met Open Source Software' heeft Vicus een presentatie gegeven.

De volgende (gratis) workshop is nog dit voorjaar gepland: “Workshop Boekhouden met Open Source Software”, op 19 juni 2008.

Ga terug