Magento en CRM E-Commerce Specialist

Webwinkel Vakdagen 2013: nieuwe kennis en kennissen

De Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs zijn voor Vicus een jaarlijks terugkerend feestje. Hét moment om vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

De Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs Utrecht zijn voor Vicus een jaarlijks terugkerend feestje. Hét moment om oude vrienden te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Maar vooral ook de gelegenheid om in 2 dagen volop nieuwe kennis op te doen, die weer we dan weer graag met u delen.

Tijdens de Webwinkel Vakdagen 2013 presenteerden ruim 250 e-commerce leveranciers zich. Inmiddels is het dé vakbeurs in de Benelux op de volgende vakgebieden:

  • marketing
  • webwinkel(ontwikkeling)
  • betaaloplossingen
  • logistiek
  • social media & m-commerce

Juiste focus en ‘the whole egg’

Niets menselijks is ons vreemd: naast het opdoen van nieuwe kennis en kennissen/vrienden was het ook bijzonder leuk en leerzaam dat enkele klanten die bij ons vertrokken, vertelden achteraf gezien er beter aan hadden gedaan om klant bij Vicus te blijven. Omdat ons advies in de praktijk terecht bleek te zijn geweest: focus niet teveel op de vormgeving maar besteed vooral aandacht aan dat wat aantoonbaar en structureel bijdraagt aan de conversie en de groei van het bedrijf. Waaronder sales, klantenservice, klantwaarde, loyaliteit en uiteraard zoekmachine-optimalisatie. Kortom, bekijk ‘the whole egg’ maar kies een juiste focus. We spreken uit ervaring: Vicus heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring in e-business innovatie en het snel meetbaar maken van (sales)resultaten.

Probleemloze techniek

Ook verheugend maar eerlijk gezegd niet echt verrassend was de terugkoppeling van onze business partners. Bij hen komt het vaak voor dat medewerkers ons niet kennen omdat er zo weinig problemen zijn met de techniek van Vicus. En omdat we vaak een defect zelf oplossen nog voor het een probleem wordt.

Logistiek en ‘koppelbaas’

Nu ik inmiddels bijna 10 jaar actief ben in de e-commerce branche begint bijna iedereen mij wel een beetje te kennen en is mijn netwerk nogal uitgebreid. Mijn achtergrond in logistiek blijkt mooi van pas te komen tijdens adviesgesprekken met leveranciers van ordermanagement, Product Information Management en de meest uiteenlopende logistieke dienstverleners. Bij die gesprekken ben ik in toenemende mate een soort van ‘koppelbaas’ die verschillende partijen bij elkaar brengt om samen tot een optimaal resultaat te komen.

Achteraf betalen

Naast mobiele toepassingen was ook achteraf betalen nog steeds een ‘hot item’ tijdens de Webwinkel Vakdagen 2013. Vicus biedt voor Zen Cart en Magento met SveaWebPay tegenwoordig ook prima mogelijkheden voor betaling achteraf. Inmiddels hebben 2 klanten van Vicus er voor gekozen om hun achterafbetalingen via SveaWebPay te laten verlopen.Uiteraard is dat ook mogelijk met de oplossingen van onze vertrouwde partners Ogone, Buckaroo en MultiSafepay.

SEOshop en Vicus?

SEOshop en Vicus, misschien op het eerste gezicht een wat vreemde of verrassende combinatie. Maar dat is het wat ons en een aantal klanten betreft beslist niet. Al enige tijd zijn SEOshop en Vicus in overleg over intelligente koppelingen. Met haar uitgebreide ervaring is Vicus immers de partij bij uitstek voor het koppelen van webshops aan backoffice systemen zoals boekhouding, ERP, ordermanagement en Warehouse Management Systemen.

Klanten en success story

Uiteraard was ook Nic. Oud, de logistiek dienstverlener waar wij inmiddels 4 klanten mee delen, prominent aanwezig op de beurs. Dat gold ook voor Wouter Hol van Kabeltje.com. Op geheel eigen wijze vertelde hij zijn verhaal, een echte ‘success story’.

Onmisbaar

Kortom, opnieuw waren de Webwinkel Vakdagen op allerlei gebied bijzonder nuttig en interessant. We mogen wel zeggen inmiddels een onmisbare beurs. U bent er dit jaar niet geweest maar wilt wel vakmatige informatie? Onze tip: check in elk geval de site van de Webwinkel Vakdagen voor een overzicht van het programma, de presentaties en video’s. Uiteraard kunt u voor nadere informatie of een advies ook vrijblijvend contact opnemen met Vicus. Bijvoorbeeld als u, als huidige webwinkelier, in een aantal beproefde stappen, wilt komen tot een succesvolle webshop met o.a. uiterst efficiënte backoffice koppelingen. Wij zijn u graag van dienst.