Magento en CRM E-Commerce Specialist

Vtiger CRM en verhoging BTW percentage naar 9% per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 wordt het lage BTW-tarief in Nederland verhoogd van 6% naar 9%. Vicus legt uit hoe je dat doet in vtiger.

Per 1 januari 2019 wordt het lage BTW-tarief in Nederland verhoogd van 6% naar 9%. Hoe geef je hieraan invulling in vtiger?

Aanpassen globaal

In de basis voer je deze wijziging op 1 januari door bij CRM instellingen > Inventaris >Tax management. Ga daar naar het BTW laag tarief en wijzig dit.

Als je met regio’s werkt (dat kan alleen in vtiger7), kun je dit aanpassen voor alleen voor regio NL. Dat doe je in de pop-up bij het wijzigen van het BTW laag tarief. In de pop-up komt ‘Belasting type’ dan te staan op ‘Veranderlijk’. Je krijgt dan een tabel te zien met percentages per regio.

Werk je met standaardkosten, zoals Afhandeling- en verzendtoeslag, dan moet je hierover apart het tarief aanpassen.

Aanpassen per product/dienst

In vtiger staat de BTW ook op de producten en dienst. Het percentage daarop is onafhankelijk van die in de CRM instellingen. Daarom dient elk product en elke dienst met tarief BTW laag aangepast te worden.

Op offertes, verkooporders, inkooporders en facturen wordt in vtiger gekozen voor BTW over het geheel of BTW per product/dienst. BTW over het geheel is het meest gebruikt, met BTW per product/dienst kan per product of dienst het BTW-percentage afwijken.

Werk jij met BTW per product/dienst, dan is bovengenoemde handeling (het aanpassen van BTW laag op elk product en elke dienst) noodzakelijk per 1 januari.

Wek je met BTW over het geheel, dan gaat het op offerte, verkooporder, inkooporder, factuur in principe goed zonder dat je het aanpast op de producten en diensten. De aanpassing doe je dan ten behoeve van een correcte weergave in vtiger.

Koppelingen

Werk je met een koppeling met bijvoorbeeld een ERP-, of boekhoudsysteem en gebruik je het lage BTW-tarief? Neem dan tijdig contact met ons op om te overleggen over de nieuwe situatie.