Magento en CRM E-Commerce Specialist

Vicus sponsort Het Beterboek 2018 voor Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist, Doorn

Vicus sponsort voor de 5e keer Het Beterboek. Kinderen die opgenomen zijn in Het Diakonessenhuis krijgen Het BeterBoek om ze spelenderwijs wegwijs te maken.

180227 BeterBoek 2018 Mijn Buisjes AdvertentieVoor de vijfde keer op rij nemen wij deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling in Het Diakonessenhuis. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld gratis Het Beterboek van Bureau Meteau uitgereikt.

Kinderen die opgenomen zijn op de kinder- en jongerenafdeling van Het Diakonessenhuis in Zeist, Utrecht en Doorn krijgen Het BeterBoek. Het is een goed voorbeeld van speelse voorlichting, volledig afgestemd op het niveau en de belevingswereld van kinderen.

Kinderen zijn vaak angstig als ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Om ze spelenderwijs wegwijs te maken in Het Diakonessenhuis het gebruiken zij graag Het Beterboek van Bureau Méteau. Het boek vertelt in beeld en woord over de kinderafdeling, de mensen die er werken en onze faciliteiten. Hierdoor kunnen de kinderen bewust terugkijken naar hùn afdeling.

In Het BeterBoek is ruimte om verpleging en andere medewerkers een stukje te laten schrijven. Veel kinderen vragen dat ook! De rest van de invulling van het boek is goed verdeeld over tekst en kleurplaten/spelletjes. Het BeterBoek wordt ontwikkeld voor Het Diakonessenhuis in samenwerking met Bureau Méteau (kinderzorgcommunicatie), en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren (zoals Vicus).