Magento en CRM E-Commerce Specialist

Vicus sponsort 10 jaar BeterBoek voor kinderen Diakonessenhuis in Zeist

Hoewel het BeterBoek al 10 jaar bestaat Vicus sponsort dit jaar voor het eerst het BeterBoek van het Diakonessenhuis in Zeist, regionaal kinderzorgproject.

Het BeterBoek biedt kinderen die opgenomen worden in het ziekenhuis op een speelse en interactieve wijze voorlichting over hun opname. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een narcose of een operatie. De pedagogisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en de ouders worden hier nauw bij betrokken.

Er zijn 2 verschillende BeterBoeken:

Het BeterBoek voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Dit is een prachtig voorlichtingsboek waarin wordt uitgelegd wat er in het ziekenhuis gebeurt. Dit om de angst bij kinderen weg te nemen. In ruim 60 ziekenhuizen wordt het boek met plezier ontvangen. Voor elk ziekenhuis worden de boeken speciaal op maat gemaakt met een inleidende tekst en foto’s van de kinderafdeling zelf.

Het BeterBoek (A4-formaat, 72 pagina’s) biedt kinderen de ruimte om hun ervaringen en emoties aangaande de ziekenhuisopname een plek te geven, wat resulteerd in een herinneringsboek. Vanzelfsprekend missen de speelse elementen zoals een kleurplaat e.d. niet.

Het BeterBoek voor kinderen van 2 tot 6 jaar

Dit is een educatief en interactief voorleesboek geworden. Met dit voorleesboek (A4-formaat, 24 pagina’s) kunnen ouders hun kinderen voorbereiden op de opname in het Diakonessenhuis in Zeist. Aan de hand van de belevenissen van het aansprekende figuurtje “Dobi Dartel” worden de belangrijkste facetten van het verblijf in het ziekenhuis op een eenvoudige en speelse manier belicht.

Het BeterBoek wordt elke editie mogelijk gemaakt door regionale bedrijven en organisaties die een bijdrage leveren zodat de boeken gratis aan de kinderen worden uitgedeeld.