Magento en CRM E-Commerce Specialist

Vicus eBusiness Solutions bestaat 5 jaar

6 maart 2008 vierde Vicus haar 5-jarig bestaan. Als een van de weinigen in Nederland baseren wij ons bestaansrecht volledig op Open Source dienstverlening.

5 Jaar geleden, op 6 maart 2003 om precies te zijn, werd Vicus management & advies bv, (de moedermaatschappij van Vicus eBusiness Solutions) ingeschreven in het handelsregister. In de afgelopen 5 jaar is er veel gebeurd. Inmiddels bestaat Vicus uit een vast team van 7 medewerkers, aangevuld met freelancers. Internationaal zijn solide partnerships opgebouwd binnen de Open Source gemeenschappen, waardoor Vicus een uitgebreid aantal Open Source producten op professioneel niveau ondersteunt. Dat het goed gaat met Vicus wordt ook erkend door de overheden en subsidieverstrekkers.

Met een subsidie van BOSCU (Business Open Source Cluster Utrecht) werd in 2005 de ICT van het bedrijf COZEON volledig met Open Source ingericht (zowel CRM en intranet als administratie). Daarnaast wordt Vicus met regelmaat gevraagd in diverse forums mee te discussiëren over innovatie. Vanwege de getoonde innovatiekracht en prestaties is Vicus door Syntens in 2006 opgenomen in het IAP (Innovatie Actie Plan) Sinds 2006 werkt Vicus mee aan presentaties over Open Source en nemen wij actief deel aan de discussie binnen het platform van belanghebbenden binnen de Open Source. Deelnemers zijn o.a. het ministerie van financiën, Media Plaza, OSSOS (Open Standaarden en Open Source Software) en NOIV (Nederland Open In Verbinding).

Eind 2007 werd Vicus uitgenodigd om deel te nemen in Groeilink, het platform voor snel groeiende ondernemingen in de Noordvleugel. Tot de klantenkring van Vicus behoren zowel grote ondernemingen (Albert Heijn en NYSE Euronext) als succesvolle eenmansbedrijven (Hipper Fashion en i-drogist). Zowel groothandels (zoals Wifac en VelopA) als detailhandelaren (bijvoorbeeld reisboekenhandel Stanley & Livingstone). Vicus maakt het mogelijk dat haar klanten veilig en betrouwbaar werken met Open Source.