Magento en CRM E-Commerce Specialist

Vicus bezoekt gezondheidsbeurs Jaarbeurs Utrecht

Nu we vanuit Vicus steeds meer klanten hebben die zich bezighouden met gezond, genezing en preventie wilde wij ons verdiepen in deze materie. Daarom zijn mijn collega Qeis en ik vrijdag 6 februari naar de gezondheidsbeurs gegaan. Om meer te leren over de branche en beter te kunnen meedenken over marketing-, verkoop- en klantenserviceprocessen.

20150206133954_CAN700D_IMG4048_800x600Wat ons daar vooral opviel is dat er veel kennis beschikbaar is, of lijkt te zijn, over zowel diagnose als preventie en zelfs genezing.

Verbazingwekkend dat allerlei methoden precies de juiste kwalen en erfelijke factoren weten aan te duiden. Qua genezing is het wellicht wat spannender en diverser. De ene stroming laat je mediteren, de ander op je kop staan, een derde geeft een voedingsadvies en de vierde laat je pillen slikken. Opvallend is dat er niemand is die je naar een reguliere dokter stuurt.

20150206143522_CAN700D_IMG4054_800x600Er zijn zowel alternatieve als min of meer wetenschappelijk onderbouwde methoden. Je gaat je wel afvragen waarom huisartsen dit soort diagnosemethodieken niet gebruiken. Zijn die methoden onbekend of zijn er andere redenen? Is de commerciële druk van de pharmacie en verzekeraars in Nederland zo hoog dat de 1e lijns zorg geen tijd heeft om zich in deze diagnosemethoden te verdiepen?

Zo zat ik 5 minuten aan een apparaat dat door middel van het meten van straling uit mijn hoofd een uitgebreid landschap van de chemische samenstelling en gezondheid van mijn lichaam inclusief organen wist te produceren. De diagnose was wonderbaarlijk herkenbaar. Ik rook niet, drink teveel koffie, drink te weinig water en heb intolerantie voor specifieke voedingsstoffen (klopt allemaal).

20150206150244_CAN700D_IMG4087_800x600De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt Hippocrates (460-377 v Chr) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld’. Dit idee raakte op de achtergrond toen, vanaf ongeveer 1850 de chirurgie steeds grotere resultaten boekte en na de tweede wereldoorlog, de antibiotica als krachtig middel tegen infectieziekten ontwikkeld werden. Naast deze zeer effectieve behandelmethoden werd de invloed van voeding als ondergeschikt ervaren.

In het begin van de 20e eeuw werden steeds meer gebreksziekten ontdekt die genezen konden worden door het toedienen van één vitamine. Een voorbeeld is scheurbuik dat te voorkomen en te genezen bleek met vitamine C. Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960.

Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaat ziekten en ouderdomsdiabetes.

Aldus zijn wij een stuk wijzer en snappen beter waar onze  klanten in deze branche mee bezig zijn. Wil je ook meer weten? check dan eens supplementen en powerfoods online bij Unlimited Health. Laat je volledig doorlichten en adviseren bij Healthynez, maak kennis met een powertraining bij Pullz. En ook bij de reguliere zorg zijn wij inmiddels betrokken nu we voor Progez en Caransscoop de zorgdatabase ontwikkelen; een database en achterliggend beheerssysteem om reguliere zorgverleners in beeld te krijgen en te houden.

Bent u zelf actief in de zorg, alternatieve zorg of gezondheid? dan bent ook u welkom bij Vicus voor een webshop of crm-systeem voor het verbeteren van uw marketing-, verkoop-, of klantenserviceprocessen.

Laat een reactie achter