Magento en CRM E-Commerce Specialist

Top 10 Open Source Hall of Fame

Onder de 36 legendarische software projecten in Open Source InfoWorld's Hall of Fame, deze top-10 lijst als het meest belangrijk en waardevol. Het is een zeldzaam software product dat geen alternatieven heeft, maar het software landschap zou veel armer zonder één van deze bijna onmisbare gereedschappen.

Bossies (Best of Open Source Software)

Elk jaar erkent InfoWorld’s Bossies (Beste van Open Source Software Awards) de beste Open Source Software voor het bedrijfsleven. De InfoWorld Test Center centrale missie is altijd geweest om de meest veelbelovende en kosteneffectieve producten beschikbaar voor IT-organisaties te indentificeren. In toenemende mate komden deze producten – van applicatie-ontwikkeling hulpmiddelen voor platforms en infrastructuur software voor CRM-en ERP-toepassingen – uit het Open Source-kamp. Wij nodigen u uit om superieure Open Source producten onder onze aandacht te brengen. Onze selectie commissie is op zoek naar innovatie, functionaliteit, gebruiksgemak en uitvoering, en een bewezen track record in het bedienen van de behoeften van bedrijven. De termijn voor het indienen van nominaties voor de 2009 Bossies is 7 juli 2010, en de winnaars worden in de week van 23 augustus 2010 aangekondigd.

1. Linux-kernel Linux is niet het eerste Open Source Software project, maar het was wel degene die aan de wereld heeft laten zien hoe krachtig de gemeenschap ontwikkeling – op een Internet schaal – zou kunnen zijn. Het product van duizenden respondenten van het project, de stabiele, betrouwbare en smeedbaar Linux kernel is de basis van een enorme verscheidenheid van het besturingssysteemdistributies. Vicus gebruikt de Debian Linux distributie voor al haar servers. Het is daarmee een stabiel platform. Al sinds 2003 werken wij met Debian Linux en er zijn geen besturingssysteem gerelateerde problemen opgetreden. Het platform is zeer stabiel gebleken!

2. GNU-utilities en compilers Het GNU project is het vlaggenschip van de vrije software beweging en de bron van een verbazingwekkende verscheidenheid van tools en utilities die, in combinatie met de Linux kernel, een volledig besturingssysteem leveren. Met de Linux kernel, de GNU nutsbedrijven en de GNU Compiler Collection make-up de heilige drie-eenheid van de Linux-wereld. Vicus gebruikt vele GNU tools; Velen worden meegeleverd met de Debian Linux distributie.

6. MySQL Wat is er mis met het gebruik van een database waar u feitelijk om geeft? Zoals de grote en actieve gemeenschap van gebruikers van MySQL getuigt, helemaal niets. MySQL is eenvoudig beheer, uitstekende leesprestaties en transparante ondersteuning voor grote tekst en binaire objecten maken het de top keuze voor vele websites. Vicus gebruikt MySQL voor de meeste webtoepassingen. Het is een stabiele database omgeving geschikt voor grootschalige toepassingen.

7. BIND De meest populaire DNS (Domain Name System)-server sinds het begin van het internet. BIND (Berkeley Internet Name Domain) helpt om die lelijke computer IP-adressen te verbergen zodat wij mensen gebruik kunnen maken van eenvoudigere namen als gobears.com en infoworld.com. De DNS-servers van Vicus werken met BIND. Hiermee worden domeinnamen vertaald naar de nummerieke adressen waar servers mee werken.

8. Sendmail Geboren vóór het internet werd gestandaardiseerd, flexibele Sendmail diende als de ruggengraat van het internet mail systeem gedurende de jaren 1980 en 1990. Het heeft terrein verloren aan Postfix, Qmail, Exim en Microsoft Exchange in de afgelopen jaren, maar nog steeds behoort het tot de meest populaire agenten mail transfer. Vicus werkt met Postfix en Sendmail, afhankelijk van de gewenste toepassing.

9. OpenSSH en OpenSSL OpenSSH en OpenSSL brengen onmisbare tools voor een veilige internet communicatie naar de wereld van vrije en Open Source. OpenSSH versleutelt shell communicatie naar externe computers, het aanpakken van de tekortkomingen in instrumenten zoals rlogin en telnet, die gebruikersnamen en wachtwoorden in platte tekst te sturen. OpenSSL is een software-bibliotheek die het mogelijk maakt voor ontwikkelaars om SSL of TLS te nemen in hun internet-toepassingen. Alle websites die SSL gebruiken worden bij Vicus afgehandeld via OpenSSL. OpenSSH wordt gebruikt om de toegang van Vicus medewerkers naar de servers toe op een beveiligde manier mogelijk te maken. Ook verbindingen tusen de servers onderling gebeurt via beveiligde (SSL / SSH) verbindingen.

10. Apache De helft van de websites ter wereld (112 miljoen tot nu toe) kan niet verkeerd zijn. De Web-server die zet de “A” in LAMP is nog steeds snel, flexibel, en veilig met brede besturingssysteem en de web-programmeertaal ondersteuning en honderden modules beschikbaar om de functionaliteit uit te breiden. Alle PHP-based websites worden bij Vicus via de Apache webserver aan de buitenwereld geserveerd

Het beste van de Open Source enterprise software

Magento Magento leidt in e-commerce met catalogus en customer management, de centrale administratie over meerdere storefronts, ondersteuning voor meerdere valuta en talen en sterke rapportage en analyse. Op regels gebaseerde promotie-instrumenten en proactieve meldingen rivaal de real-time order management mogelijkheden van veel commerciële producten.

Piwik Piwik wil de Open Source alternatief zijn voor Google Analytics en het wint snel terrein. Piwik draait op PHP en MySQL, biedt een drag-and-drop, widget-gedreven AJAX dashboard, kunt u een aantal websites bijhouden, en ondersteunt meerdere gebruikersaccounts met fundamentele toegangscontrole. Plug-ins zijn beschikbaar voor geolocatie en de invoeging van Piwik JavaScript-code automatiseren in de pagina’s van Drupal, Joomla, WordPress, uitgeverijen en andere platforms.

WordPress ‘s-werelds beste blog publishing platform, WordPress is een van die gratis Open Source projecten die geen enkele vergelijkbare software heeft, zelfs niet onder de commerciële tegenhangers. Gebouwd op PHP, Apache en MySQL, WordPress is oneindig aanpasbaar en uitbreidbaar door middel van honderden gratis thema’s en plug-ins.

SugarCRM Sugar Community biedt een eenvoudige, flexibele AJAX-gestuurde webinterface voor het beheer van kansen, klanten en campagnes, gesteund door een vruchtbaar ecosysteem van Open Source en commerciële add-ons. Een module bouwer zorgt ervoor dat iedereen velden en tabellen kan veranderen. Vooruitzichten, rapportage, integratie met Microsoft Office en andere geavanceerde functies zijn alleen beschikbaar in de commerciële edities.