Subscription-based model trending voor plug-ins

Bij plug-in bouwers wordt het abonnementenmodel steeds populairder. Daarmee verbetert de kwaliteit van de software.

Steeds meer modulebouwers kiezen voor een abonnementsmodel voor Magento extensies en WooCommerce extensies. Je koopt een abonnement op Support- en Upgrades-services. Daarvoor krijg je dan hoogwaardige ondersteuning, tijdige upgrades en beveiligingspatches van de plug-in bouwer.

Gewenningskorting

Sommige bouwers kiezen er voor om de eerste keer om bestaande gebruikers een korting te geven bij aanvang. Zo kun je een beetje wennen aan het nieuwe model (en de daarbij komende kosten). Bij de aankoop van nieuwe plugins moet je vaak direct aansluiten bij het abonnementsmodel.

Elke plug-inbouwer heeft zijn eigen variant. Soms geldt een maandelijks bedrag, soms jaarlijks. Bij de ene bouwer kunnen abonnementen op elk moment worden opgezegd, soms geldt een opzegtermijn.

Professionalisering van de e-commerce markt

Dit is een duidelijk gevolg van de professionalisering van de e-commerce markt. Met regelmatige inkomsten kunnen de modulebouwers een stabielere en hoogwaardiger service leveren. Daarnaast is de dynamiek bij Magento en WordPress zo hoog dat je van plug-inbouwers niet kunt verwachten dat ze op eigen kosten het onderhoud blijven doen op een module waarvoor eenmalig een klein bedrag is betaald. Ondanks deze lichte verhoging van de kosten zijn Magento en WooCommerce nog steeds de beste keuze voor je professionele e-commerceplatform.

Omdat deze omzettingen in de markt op dit moment erg snel gaan kan het zijn dat er tussen het versturen van informatie over een plug-in door ons en jouw akkoord intussen het abonnementenmodel voor de betreffende WooCommerce of Magento plug-in is ingegaan. Vicus zal je dan opnieuw informeren en pas na akkoord met het nieuwe model zullen we de plug-in dan voor je aanschaffen.

Wil je meer informatie? Of nu direct profiteren van de kortingen die de plug-in bouwers nu geven? Neem dan contact met ons op.

Laat een reactie achter