Magento en CRM E-Commerce Specialist

Overzicht hoe lang Apple oudere iPhone-modellen ondersteunt

Naast het introduceren van updates voor de Apple Watch- en iPad-line-up, kondigde Apple ook de naderende release van iOS 14 aan tijdens zijn speciale evenement in september.

De nieuwste editie van het mobiele besturingssysteem dat de iPhone aandrijft, werd op 16 september uitgerold voor klanten over de hele wereld, waarbij iPadOS, watchOS en tvOS die week ook updates ontvingen. In tegenstelling tot vorig jaar, toen gebruikers van de iPhone 5s uit 2013 en dus de iPhone 6 en 6 Plus uit 2014 achterbleven in de sprong naar iOS 13, ondersteunt de update van dit jaar alle iPhone-modellen die iOS 13 ondersteunden.

Zoals de volgende grafiek laat zien, heeft Apple de levenscyclus van iPhone-modellen in de loop der jaren aanzienlijk verlengd. Terwijl de eerste iPhone en dus de iPhone 3G twee belangrijke iOS-updates ontvingen, hebben latere modellen gedurende vijf tot zes jaar software-updates ontvangen. De iPhone 6s werd in 2015 gelanceerd met iOS 9 en kan nog steeds compatibel zijn met iOS 14 van dit jaar.

Gerelateerde berichten

geen berichten gevonden

Laat een reactie achter