Magento en CRM E-Commerce Specialist

Nederland stijgt naar top 10 meest innovatieve economieën ter wereld

Nederland en Denemarken waren de landen die het meest verbeterd waren onder de hoogste 10, met respectievelijk een stijging van vier en twee.

Kankeronderzoek, vleesalternatieven en slimme huistechnologieën behoren tot de belangrijkste ontwikkelingen van onze tijd. Maar welke landen zijn wereldleiders op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, octrooiactiviteiten, hightech-dichtheid en alles wat daarbij komt kijken bij het stimuleren van innovatie? Een Bloomberg-ranglijst die vandaag is gepubliceerd, toont de belangrijkste innovatieve landen op basis van indexwaarde. Zuid-Korea stond het hoogst in 2021, nadat Duitsland de ranglijst won in 2020. Het Oost-Aziatische land stond ook aan het roer van de lijst van 2014 tot 2019. De VS stond op de 11e plaats, verloor drie ranglijsten in twee jaar tijd en verliet de hoogste 10 voor de eerste keer.

De ranglijst omvat factoren als uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling, het aantal binnenlandse octrooiaanvragen en daarmee het aantal binnenlandse openbare hightechbedrijven. Zuid-Korea scoorde 90,49 van de 100 mogelijke punten, zoals onze grafiek laat zien. Nederland en Denemarken waren de landen die het meest verbeterd waren onder de hoogste 10, met respectievelijk een stijging van vier en twee.

Gerelateerde berichten

geen berichten gevonden

Laat een reactie achter