Magento en CRM E-Commerce Specialist

MyBank, pan-Europese online betaalmethode van start

myBank, de pan-Europese online betaalmethode à la iDEAL, gaat op 25 maart van start. Vooralsnog zijn er geen Nederlandse banken die MyBank zullen aanbieden.

Klanten van elf financiële instellingen uit Frankrijk, Italië en Luxemburg kunnen online betalen met MyBank.

Online shoppers kunnen straks met MyBank online betalen in de omgeving van de eigen bank. MyBank is net als iDEAL gebaseerd op internetbankieren, waarbij authenticatie plaats vindt met een TAN-code of random reader. EBA Clearing, de beheerder van MyBank, biedt ondersteuning via 16 ‘integrators’ aan payment service providers en webwinkeliers, wanneer zij gebruik willen maken van MyBank. De ‘integrators’ zijn gemachtigd om zogenoemde ‘ off-the-shelf-packages’ te leveren om een directe MyBank aansluiting te realiseren. De bij EBA Clearing aangesloten banken (waaronder ABN AMRO, Rabobank en ING) krijgen de mogelijkheid om in vier achtereenvolgende periodes in te stromen, wat overigens niet verplicht is gesteld.

Eerst credit dan debet

In de eerste fase van de uitrol zal MyBank zich richten op de start van credit transacties via web-based applicaties. Een mobiele applicatie en ondersteunende functionaliteiten voor SEPA Direct Debits zullen volgen in de loop van 2013. MyBank is ontwikkeld in de geest van SEPA (Single Europe Payments Area) dat tot doel heeft om alle eurobetalingen, ook online, in Europa te standaardiseren. Er zal dan geen verschil meer zijn tussen een lokale betaling en een betaling van of naar andere Europese landen. Zo kan cross-border e-commerce verder worden bevorderd.

bron: MultiSafepay