Magento en CRM E-Commerce Specialist

Magento populairste e-commerce platform in Nederland

Van alle Nederlandse e-commerce websites draait bijna een vijfde op het platform Magento, dat hiermee marktleider is in Nederland. OpenCart en WooCommerce bezetten de tweede en derde plek in Nederland.

Delft, 25 maart 2019 – Van alle Nederlandse e-commerce websites draait bijna een vijfde op het platform Magento, dat hiermee marktleider is in Nederland. OpenCart en WooCommerce bezetten de tweede en derde plek in Nederland. Dit en meer blijkt uit een onderzoek van Dutch-Tech Magazine, op basis van de meest recente data van datatool BuildWith.

Magento domineert

Van de 66,865 websites in Nederland die e-Commerce inzetten, draait liefst 18,92% van de sites op e-commerce technologie van Magento (van Adobe). Dit zijn 12,651 websites, waarmee Magento overduidelijk het grootste marktaandeel heeft op dit gebied.

Met 8,04% van de Nederlandse e-commerce sites komt open source e-commerce systeem OpenCart op een tweede plek. Op nummer 3 staat WooCommerce met 6,58%. CCV Shop, PrestaShop en Lightspeed volgen, met respectievelijk 5,69%, 5,20% en 4,71%.