Magento en CRM E-Commerce Specialist

Magento en verhoging BTW percentage naar 9% per 1 januari 2019

Het lage BTW-tarief zal per 1 januari worden verhoogd van 6% naar 9%. Ook binnen jouw Magento-webwinkel zal het gewijzigde percentage moeten worden doorgevoerd. Vicus legt het uit.

Het lage BTW-tarief zal per 1 januari worden verhoogd van 6% naar 9%. Ook binnen jouw Magento-webwinkel zal het gewijzigde percentage moeten worden doorgevoerd.

Gelukkig is dit een eenvoudige ingreep. Mocht dit voor van belang zijn dan kun je het eenvoudig zelf doen in de beheer-omgeving van jouw webwinkel. Volg het menu:

  • Verkopen
  • BTW
  • BTW-belastingzones en tarieven
  • Klik elke regel aan waar (in de laatste kolom) 6% BTW staat en wijzig op het volgende scherm het “percentage” van 6 in 9. Wijzig eventueel ook de “BTW namen”.

Mocht je hier tegen op zien dan kun je een mailtje sturen naar onze servicedesk om het door ons uit te laten voeren.

Heb je een koppeling?

Ook binnen de koppeling met een erp- of boekhoudsysteem zal er rekening gehouden moeten worden met de omzetting. Hiervoor is het van belang dat wij weten op welke wijze je de tariefsverhoging gaat uitvoeren in je erp- of boekhoudsysteem. Van onze bestaande klanten ontvangen wij graag de methode die je gaat gebruiken. Op basis hiervan zal de configuratie van de koppeling door ons worden aangepast.

Nog geen klant bij Vicus? ook dan helpen wij je graag verder

Ook als je nog geen klant bent bij Vicus helpen wij je graag verder. Neem dan contact met ons op.