Magento en CRM E-Commerce Specialist

Laatste Zen Cart webshop offline

Na 17 jaar stoppen we met Zen Cart. Inmiddels ondersteunen we ook al 14 jaar Magento en WordPress.

Met de Zen Cart e-commerce software zijn we gestart in 2004. Zo bouwde we tal van webshops van kleine shops tot multishop-platformen met wel 50 shops. Zen Cart was een derivaat van het alom bekende osCommerce. Vicus was jarenlang community leader voor Nederland en verzorgde ook een forum dat zeer intensief gebruikt werd door veel Nederlandse webwinkeliers.

Zen Cart was eenvoudig en relatief goedkoop op maat te maken, maar (enige) technische kennis was dan wel nodig. Ook al wilde je alleen maar een ‘eenvoudige’ plug-in installeren.

Vanwege de verouderde opzet was het dus ook niet zo gek dat de hele wereld in 2007 met veel plezier keek naar het nieuwe neusje van de zalm: Magento. Hoewel we nog vele jaren Zen Cart zijn blijven ondersteunen zijn wij direct gestart met het implementeren van Magento-webshops. We waren destijds (een van) de eerste Nederlandse webbouwer die met Magento een webshop opbouwde.

Voor klanten die flink hadden geïnvesteerd in maatwerk bleef Zen Cart lange tijd een prima en prijstechnisch zeer interessant alternatief voor Magento. Deze klanten zijn we tot de dag van vandaag altijd blijven ondersteunen. Nu de laatste Zen Cart webshop is overgezet naar Magento en offline is gegaan nemen wij dus volledig afscheid van Zen Cart. We sluiten daarmee een mooi tijdperk af.

Gebruik je nog Zen Cart en wil je ook overstappen?

Dan helpt Vicus je graag verder. We hebben de afgelopen jaren veel Zen Cart gebruikers mogen overzetten naar Magento of WooCommerce en daarmee de nodige ervaring opgedaan, ook bij datamigraties. Zo konden we de meeste webwinkeliers blijven bedienen met een goed lopend en werkend e-commerce platform en hoefde de webwinkelier niet al zijn gegevens handmatig in te voeren. Wil je ook overstappen van Zen Cart naar Magento of WooCommerce dan helpen we je graag.

Laat een reactie achter