Magento en CRM E-Commerce Specialist

Goede ICT’er stapt nu over naar Open Source dienstverlener

Conventionele Werkgevers zijn voorzichtiger met het aannemen van ict'ers. Open Source dienstverleners staan te popelen om ze aan te nemen!

Volgens Gerjan Mazenier, directeur van detacheringsbureau Brunel ICT, is het verloop van werknemers de laatste maanden een stuk kleiner geworden. Waar veel ict’ers een jaar geleden overstapten naar een werkgever die maandelijks honderd euro meer betaalt, houden ze nu langer aan hun functie vast.

Wordt niet Afhankelijk!

Loopbaanadviseur Anita Kuiken merkt dat het jobhoppen minder wordt. “In tijden van recessie komt de afhankelijkheid weer naar boven”, merkt zij. “Iedereen houdt de adem in.” Kuiken merkt vooral dat bedrijven voorzichtiger zijn in het aannemen van personeel, waardoor sollicitatietrajecten langer duren.

Blijf werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Desondanks vindt Mazenier dat werknemers niet tegen elke prijs bij hun baas moeten blijven. Het is volgens hem niet slim om voor een paar tientjes meer per maand een vast contract op te geven, maar als het om persoonlijke ontwikkeling gaat, mogen werknemers wel wat meer risico nemen. Mazenier: “Stilstaan in je ontwikkeling is nooit goed, zeker niet in de ict-branche.” Werknemers moeten zelf een afweging maken, zegt hij, maar doen er goed aan te kijken hoe veel zekerheid een nieuwe baas kan bieden. “Anders loop je het risico dat je op de bank komt te zitten.”

Volgens manager Marinke de Groot van Michael Page IT ‘is het voor ict’ers verleidelijk om in deze krappe markt veel van baan te wisselen’, maar kunnen zij beter op een andere manier werkervaring opdoen en aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. “Als je elk half jaar of jaar wisselt kun je nergens goed je tanden in zetten. Een goed project duurt gemiddeld langer dan een half jaar.”

Vicus eBusiness Solutions is een modern, snel groeiend ICT bedrijf dat geheel werkt met Open Source software. (FREE) Open Source software werd de afgelopen twee jaar al heel populair door de ‘Vrijheid’ die het geeft, maar door de kredietcrisis komt het accent steeds meer op ‘Gratis’ te liggen. Lees meer over Werken bij Vicus!