Magento en CRM E-Commerce Specialist

Fraudepreventie is ook een kwestie van gezond verstand!

Fraudepreventie is niet alleen een kwestie van techniek maar ook van gezond verstand. Buckaroo wijst haar klanten ook dan op de risico’s maar geeft ook aan hoe deze zoveel mogelijk te beperken.

Afgezien dat de creditcardmaatschappij de risico’s aangeeft op haar contract met de merchant bieden sommige creditcardmaatschappijen ook meer zekerheid dmv MasterCard SecureCode en Verified by Visa aan. Door middel van deze methode heeft u bewijs van de transactie. Zodra een kaarthouder beweert dat hij de transactie niet heeft gedaan moeten nu de klantuitgevende instantie en de kaarthouder dit kunnen aantonen.

Bepaal vooraf welk risico u wilt lopen. Denk bijvoorbeeld aan de inzet ‘toegestane betaalmethoden‘. Klanten die nog geen historie bij u hebben opgebouwd, wilt u misschien eerst met een ander betaalmiddel laten betalen dan een creditcard. Zeker als het gaat om grotere bedragen. Wij bieden onze webshopklanten de mogelijkheid om dit flexibel in te stellen. Stem uw betaalmethode af op het door u geaccepteerde risico. Misschien de eerste keer uw nieuwe klant toch maar eerst via (internationale) overboeking of iDEAL laten betalen? Beiden zijn gegarandeerde betaalmethoden. De klant krijgt dan een gezicht en dat is iets wat fraudeurs normaliter zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

Zoals gezegd, gebruik uw gezonde verstand. Situaties waarbij de bellen moeten gaan rinkelen: bestellingen van vreemde aantallen, bestellingen vanaf verschillende adressen met hetzelfde e-mailadres, enz… Voor meer informatie hoe u fraude kunt voorkomen en wat Vicus en Buckaroo daar in voor u kunnen betekenen staan we u graag te woord. Erik Serré Buckaroo Online Payment Services Vraag naar de mogelijkheid om in Zen Cart de betaalmethode te koppelen aan een klantengroep. Hiermee kan dan bijvoorbeeld worden ingesteld dat de klant pas bij een 2e bestelling ook met Credit Cards kan afrekenen. Vicus is reeds sinds 2005 partner van Buckaroo en heeft ruime ervaring met de implementatie en aansluiting op de betaalmethoden van Buckaroo.