Magento en CRM E-Commerce Specialist

eBay koopt Magento

Magento en eBay zijn tot overeenstemming gekomen van een volledige overname door eBay inc. Bij Vicus kijken we halsreikend uit naar het X.Commerce platform.

Bij Vicus kijken we halsreikend uit naar het X.Commerce platform en zijn erg benieuwd of dat werkelijk de innovatie levert die wordt gesuggereerd.

De afgelopen jaren waren een geweldige reis voor Magento. Vanuit een open source model zijn ze gegroeid naar een leidend e-commerce platform. Onderwijl bouwde ze niet alleen een bedrijf op maar ook een wereldwijde community. Samen met de community werden kansen benut en risico’s genomen, geïnnoveerd en geworsteld. Magento en eBay zijn tot overeenstemming gekomen van een volledige overname door eBay inc. Het Magento team gelooft erin dat dit zal leiden tot geweldige kansen voor het gehele Magento ecosysteem.

The Big Picture

Waarom is dit zo belangrijk volgens Magento? eBay is behoorlijk op weg om een ecommerce partner te worden die zorgt dat online handelaren gebruik kunnen maken van innovatieve manieren van online zaken doen. Als onderdeel van deze strategie bouwt eBay aan een wereldwijd open commerce platform (red: niet te verwarren met open source!) dat wereldwijd ontwikkelaars zal ondersteunen. Magento zal de kern vormen van dit open commerce systeem dat X.Commerce genoemd zal worden.

Magento & eBay

Al sinds 2010 is eBay investeerder in het Magento platform. In de tussentijd heeft eBay het platform, de cultuur en de Magento community goed leren kennen. Ze hebben de passie van het Magento ecosysteem ervaren en zijn erop gebrand om de kracht van dit ecosysteem verder te ontwikkelen.

Magento Forward: The Details

Hoe het verder zal lopen is nog niet precies bekend. Het managementteam van Magento blijft op zijn post, het Magento-team en de productlijn worden verder uitgebouwd, inclusief de Magento Community, Entrprise en Mobile edities en het Magento Go platform. Verder zullen de trainingen, opleidingen, advies en supportfuncties worden uitgebreid. Intussen zal het Magento-team samenwerken met de eBay collega’s om het X.Commerce platform verder te ontwikkelen en de volgende generatie e-commerce innovatie.

Vicus en Magento

Vicus is een belangrijke implementatiespecialist van de webshop-oplossing Magento. Lage kosten zijn zeker niet de belangrijkste reden om een webshop te laten ontwikkelen door Vicus. Webwinkelsystemen met vele mogelijkheden, zoals nieuwsbrieven, cross- en upsell en een catalogus zijn ook zeker redenen om voor Vicus te kiezen. Met keuze uit vele talen, valuta- en belastingstelsels. Voor situaties waarbij de nadruk ligt op online presentatie en interactie worden door Vicus producten als TYPO3, Joomla! of WordPress als Content Management Systeem (CMS) ingezet om websites te maken.

Magento integratie en maatwerk

Voor het opbouwen van geïntegreerde e-commerce en CRM omgevingen gebruiken de ontwikkelaars van Vicus bestaande open source applicatiesoftware, integratie- en ontwikkelframeworks zoals Yii en Zend Framework en combineren deze met producten als Magento. Bij Vicus kijken we halsrijkend uit naar het X.Commerce platform en zijn erg benieuwd of dat werkelijk de innovatie levert die wordt gesuggereerd.

We vragen ons wel af of deze transactie wel via een Magento webshop is afgehandeld…