Magento en CRM E-Commerce Specialist

De Ondernemer Luuk Roovers over De Kwestie MVO

De kwestie: Het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen is nog lang niet tot alle ondernemers doorgedrongen

Is het verantwoord, bewust of betrokken ondernemen? En wat is maatschappelijk? Daar begint het eigenlijk voor vele ondernemers als we het hebben over dit onderwerp. Een ondernemer heeft meer te doen. Zorgen dat zijn zaak draait, zijn medewerkers blij en tevreden zijn en zijn klanten klant blijven.

Veel ondernemers die ik over maatschappelijk verantwoord ondernemen spreek zijn terughoudend. Geen tijd voor, snap niet wat het is, ik ben er te klein voor en nog veel meer argumenten worden naar voren gebracht.

Vaak blijkt echter tijdens een goed gesprek dat men er al lang mee bezig is zonder het door te hebben. Wel eens een stagiaire gehad? Ooit iemand aangenomen die wellicht niet de beste papieren had maar de baan harder nodig had dan een ander? Ooit een club gesponsord?

Dat soort betrokkenheid vinden de meeste ondernemers heel normaal. Natuurlijk kunt u een half jaar werken in de derde wereld, maar is dat maatschappelijk, verantwoord, betrokken of overdreven? Wie zal het zeggen…. Als ondernemer en bestuurslid van GoedeZakenDoen | netwerk voor betrokken ondernemers houd ik het er maar op dat het vooral gaat om betrokkenheid; bij je eigen zaak, je klanten, je medewerkers maar ook met je omgeving, het onderwijs, het milieu en de mensen met minder kansen

Luuk Roovers
directeur Vicus eBusiness Solutions Klik hier om meer lezen over de MVO activiteiten van Vicus