Magento en CRM E-Commerce Specialist

De meest voorkomende soorten cybercriminaliteit

Volgens een recent FBI-rapport over internetcriminaliteit zijn vorig jaar 241.342 Amerikanen het slachtoffer geworden van phishing-, vishing- en smishing-aanvallen, waardoor het de meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit is. Omdat fraude en spoofing ook hoog op de lijst van veelvoorkomende strafbare feiten staan, kan het beschermen van persoonsgegevens om in verkeerde handen te vallen een cruciaal onderdeel zijn in de strijd tegen onlinecriminaliteit.

De persoonlijke gegevens van veel Facebook-gebruikers zijn zaterdag op een webforum gepost. Zoals voor het eerst werd gemeld door Business Insider, omvat de informatie profielnamen, Facebook-ID’s, telefoonnummers en, in sommige gevallen, e-mailadressen van 533 miljoen gebruikers in 106 landen en komt voort uit een aanval die teruggaat tot 2019.

Facebook behandelde de moeilijkheid tijdens een blog post op dinsdag en zei dat de informatie is verkregen door openbaar beschikbare gegevens van het platform te schrapen in plaats van door het systeem te hacken. De daders gebruikten een functie die is ontworpen om gebruikers te helpen hun vrienden op Facebook te vinden door telefoonnummers uit hun contacten te importeren, gebruikmakend van een maas in de wet die sindsdien is gedicht in overeenstemming met het bedrijf.

Hoewel Facebook erkende dat de gelekte gegevens geen financiële informatie of wachtwoorden bevatten, is het belangrijk op te merken dat gestructureerde datasets die gebruikers koppelen aan e-mailadressen en telefoonnummers een feest zijn voor oplichters, spammers en andere soorten internetcriminelen.

Volgens een recent FBI-rapport over internetcriminaliteit zijn vorig jaar 241.342 Amerikanen het slachtoffer geworden van phishing-, vishing- en smishing-aanvallen, waardoor het de meest voorkomende vorm van cybercriminaliteit is. Omdat fraude en spoofing ook hoog op de lijst van veelvoorkomende delicten staan, kan het beschermen van persoonsgegevens tegen het in verkeerde handen vallen een cruciaal onderdeel zijn in de strijd tegen onlinecriminaliteit.

Laat een reactie achter