Magento en CRM E-Commerce Specialist

De grootste online marktplaatsen ter wereld

Denkend aan online marktplaatsen, komen Amazon en eBay in de hoofden van de meeste Amerikanen en Europeanen. En toch staan ​​ze qua bruto handelsvolume slechts op de derde en vijfde plaats in de wereld. In overeenstemming met schattingen van Statista's e-commerceDB, een database die vrij 20.000 online winkels over de hele wereld profileert, zijn het Chinese Taobao en Tmall, beide eigendom van en beheerd door Alibaba, 's werelds grootste online marktplaatsen, met GMV's van respectievelijk $ 490 miljard en $ 464 miljard in 2019

Denkend aan online marktplaatsen, komen Amazon en eBay bij de meeste Amerikanen en Europeanen voor de geest. En toch staan ​​ze qua bruto handelsvolume slechts op de derde en vijfde plaats in de wereld.

Volgens schattingen van Statista’s e-commerceDB, een database met een profiel van ongeveer 20.000 online winkels wereldwijd, zijn het Chinese Taobao en Tmall, beide eigendom van en beheerd door Alibaba, ‘s werelds grootste online marktplaatsen, met GMV’s van respectievelijk $ 490 miljard en $ 464 miljard in 2019. Amazon staat op de derde plaats met een geschatte GMV van $ 397, waarbij een ander Chinees platform, JD.com en eBay de hoogste vijf completeren.

Laat een reactie achter