Magento en CRM E-Commerce Specialist

Beveiliging kost 3-4 % van het IT budget volgens Gartner

"Het klopt niet dat hoe meer je uitgeeft aan beveiliging, hoe beter je beschermd bent", aldus Victor Wheatman, directeur en ondervoorzitter bij Gartner. "2005 wordt het jaar van de waarheid voor beveiligingsuitgaven. Ondernemingen die het minste geld uitgeven (vaak zijn zij ook de meest efficiënte) kunnen en zullen hun uitgaven veilig terugdringen naar 3of 4 procent van hun it-bedrijfsbudget."

De belangrijkste beveiligingsmiddelen waar je als bedrijf niet omheen kunt, zijn volgens Wheatman de 802.1x draadloze authenticatie, de allernieuwste firewalls die gegevenspakketten grondig kunnen inspecteren, en intelligentere netwerktechnologie die apparaten die toegang proberen te krijgen controleren om te zien of ze de juiste patch bevatten en geen virussen bevatten.

Ook doet men er goed aan een gateway antivirus- en anti-spamcontrole aan te schaffen, of software die veiligheidscontroles uitvoert en contentfilters die gevaarlijke websites blokkeren.

Volgens Wheatman doet men er goed aan niet te investeren in biometrische technologie. Volgens hem kunnen hackers dergelijke systemen vrij gemakkelijk de baas en hebben sommige bedrijven die biometrische identificatie hadden geïnstalleerd, die systemen al verwijderd.