Vicus op Gemaakt in Amersfoort’-markt op 13 mei

Genoemde diensten en projecten worden mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie. Kom kijken en ervaren wat Amersfoort te bieden heeft op het gebied van beeld, geluid, tekst, design, 3D, games, architectuur, tuin- en productontwerp, kunstwerken en online diensten. Datum:           vrijdag 13 mei 2011
Tijden:           van 14.30 tot 20.00 uur
Locatie:         Parkeerplaats Eemlaan, naast poppodium De Kelder Wat is er zoal te zien?

Amersfoort Creatieve Stad (ACS)

Hèt podium van creatieve producten en diensten van Amersfoortse bodem, dat is de Gemaakt in Amersfoort markt. Gepresenteerd door Amersfoort Creatieve Stad en Best of 033 (Bo0). Beeld, geluid, tekst, design, 3D, games, architectuur, tuinontwerp, productontwerp en kunstwerken. Ondernemers en kunstenaars presenteren hun werk. Amersfoort Creatieve Stad verbindt, inspireert en faciliteert de creatieve industrie in Amersfoort en omgeving.

AmersfoortBreed

Instellingen en bedrijven werken aan allerlei nieuwe digitale diensten voor bewoners van Amersfoort en omgeving. Op de markt enkele voorproefjes van het project Amersfoort Breed: een multitouchtable voor kinderen, online gitaarlesondersteuning, online zorgdiensten en WijkTV in de praktijk, televisie voor en door bewoners.

Glasvezel-info-hoek

De aanleg van supersnel glasvezel in heel Amersfoort biedt nieuwe digitale mogelijkheden. Stichting Bewoners Netwerken Amersfoort (SBNA) verzorgt een glasvezelinfohoek over aanleg van glasvezel in de straat, glasvezelmodems in huis en aanbieders van diensten over glasvezel. Meer info: Best of 033 (Bo0) en Stichting Bewoners Netwerken Amersfoort (SBNA).

Oliemolenkwartier (OMK)

Het ‘OMK’ is het hart van de creatieve economie in Amersfoort. Met plek voor creatieve ondernemers op het gebied van ontwerp, advies, media, kunst en cultuur. En ruimte voor ontmoetingen, horeca, onderwijs, exposities en tentoonstellingen. Wie, wat, waar in het OMK: huidige en toekomstige ondernemers stellen zich voor.

Programma

Om 14.30 uur wordt de markt geopend door burgemeester Lucas Bolsius en Remco van Lunteren, gedeputeerde van provincie Utrecht. Aansluitend reikt Gert Boeve (wethouder Economie en Wonen) de Gemaakt in Amersfoort-trofee uit. De prijs is voor het product of de dienst dat het meest bijdraagt aan het innovatieve en creatieve karakter van Amersfoort. Daarna is er tot 20.00 uur een doorlopend programma in poppodium De Kelder, in de tent op de binnenplaats van ‘Eten bij De Vereeniging’ en in het kunstenaarsatelier van de Zeepfabriek.

Europa Kijkdagen

De hierboven genoemde diensten en projecten worden mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie. Onder de naam Europa Kijkdagen worden in heel Nederland op 13, 14 en 15 mei projecten gepresenteerd die met Europees geld gesteund worden. Amersfoort laat haar projecten zien tijdens ‘Gemaakt in Amersfoort XXL’.

Lees meer over: Regio Amersfoort  ▫  Timeline


Ga terug

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Tel 5 en 5 bij elkaar op.