Piwik Web Analytics wordt Matomo Web Analytics

Toekomstgerichte nieuwe identiteit voor open source Web Analytics

Zoals projecten evolueren, doen namen dat ook. Na 10 jaar van Piwik en de verbazingwekkende prestatie van de top open source analyticssoftware die elke gebruiker volledige controle over hun gegevens open geeft, kijken we nu uit naar het volgende hoofdstuk. Dus zal de Piwik, het community project, nu Matomo geworden. De enige verandering is de naam, alles blijft hetzelfde.

We erkennen al het harde werk van de community in de afgelopen 10 jaar. Daarnaast willen wij door onze naam uniek te maken, ervoor te zorgen dat deze niet wordt gedeeld met andere bedrijven om elke mogelijke verwarring of voorkeuren. De Piwik software wordt reeds gebruikt op meer dan 1 miljoen websites en met Matomo, hopen wij ons maximale potentieel te bereiken.

Met de sterke focus op privacy wereldwijd en de aankomende privacyregeling bezig met zijn wetgeving in Europa, is het duidelijk dat we op de juiste spoor zaten vanaf het allereerste begin. Met de aankomende grote release die Matomo 4.0 gepland voor dit jaar, zal nieuwe privacy beschermingen gebruikers de hulpmiddelen om te voldoen aan de privacywetgeving van de GDPR brengen. En Matomo zal groeien in overeenstemming met deze verordeningen, met een zeer heldere en gerichte visie.

After an epic 10 year journey creating and perfecting the best open digital analytics solution, we felt it was a good time to refresh our brand to reflect how far we have come and to reaffirm our vision: To create, as a community, the leading international open source digital analytics platform, that gives every user full control of their data.

Matthieu Aubry, creator of Piwik

Lees meer over: Matomo Web Analytics  ▫  Privacy - Bescherming persoonsgegevens GDPR/AVG


Ga terug

Reactie door Luuk Roovers |

Ik vind Matomo een leukere naam!

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Wat is de som van 9 en 5?