Piwik versie 1.7 beschikbaar - professionele Open Source Web Analytics

Piwik is een van de belangrijkste Open Source Web Analytics Tools die er is met functionaliteit die zich kan meten aan vele commerciële Web Analytics Tools.

De nieuwe functies van Piwik 1.7

Nieuwe Web Anlytics rapportages zoals Klantentrouw en Recentheid. Betere performance wanner vele webshops of sites worden. Verbeterde PDF/HTML rapportages nu inclusief grafieken en de mogelijkheid om in alle rapporten ter vergelijking een grafiek van werkelijk alle websites op te nemen! Verbeterd gebruiksgemak (aanpassen van dashboard layouts, specifieke informatie plotten in de grafieken).

Nieuwe Web Analytics rapportages!

Nieuw loyaliteitsrapport – aantal bezoekers die de website 1,2, x maal bezochten. Nieuw recentheids rapport – laatste bezoek was 0,1,2 x dagen geleden. Voor elk doel en voor de Ecommerce Analytics zijn er nu twee nieuwe rapporten – ‘Aantal bezoeken tot conversie’ en ‘Aantal Dagen tot conversie’.

Geplande rapportages (PDF/HTML) en verbeterde grafieken

Samenvatting van ‘Alle websites’ kan nu worden opgenomen in alle rapporten. Met enkele kliks nu een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse samenvatting in de e-mailbox! Email rapporten bevatten standaard nu ook grafieken voor alle belangrijke indicatoren (KPI’s). Voor elke tabel kan nu ook een grafiek worden toegevoegd. Nieuwe horizontale staafgrafieken zien er prettig uit en presenteren de informatie overzichtelijker!

Belangrijkste verbeteringen in het gebruiksgemak

Bij de meeste grafieken kunnen nu zelf de belangrijkste te tonen elementen worden gekozen. Bijvoorbeeld website paginavertoningen, omzet of conversiegraad over de laatste 30 dagen. Zelfs het plotten van meerdere indicatoren kan tegelijkertijd binnen een grafiek. Bijvoorbeeld het presenteren van zowel de conversiegraad naast de Omzet voor een specifiek doel of alle doelen samen. Voor de dashboard layout kan nu worden gekozen uit meerdere frames. 2, 3 of 4 kolommen, dubbele breedte etc. Vele verschillende basisstructuren voor een Web Analytics beleving op maat. Acties is in piwik 1.7 opgesplitst naar separate grafieken voor paginavertoningen, downloads en uitgaande links. Voorheen was dat samengevoegd onder een noemer 'Acties'.

Ook aan de slag met betere Web Anlytics?

Vicus kan Piwik voor u opnemen in uw acount. Hiervoor rekenen wij alleen de installatiekosten en eventuele ondersteuning die u verder wenst! U krijgt hiervoor een fantastisch mooi en voor de meeste gebruikers toegankelijk Web Analytics pakket!

Lees meer over: Matomo Web Analytics


Ga terug

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Tel 7 en 7 bij elkaar op.