Open Source in Opmars (Sprout)

1. Kostenreductie - Met Open Source software wordt ICT eindelijk weer betaalbaar

Denk eens in dat alle software die u nu gebruikt licentievrij zou zijn; dat u weer gewone tarieven betaald voor dienstverlening Als ondernemer wil je investeren in die zaken die ook direct geld opleveren. Als je dan op ICT posten kan besparen geeft je dat extra lucht om je bedrijf op of uit te bouwen. Met Open Source software heb je prima software zonder initiele en jaarlijkse licentie kosten.

2. Vrijheid - Weer vrijheid om software geheel aan uw wens aan te passen

Elke vakman wil zijn eigen gereedschap kiezen. Helaas heeft de consolidatie in de ICT-branche er toe geleid dat het aantal aanbieders steeds kleiner is geworden. Als die dan ook met 1 product zo veel mogelijk mensen willen bedienen dan krijg je of hele grote hele dure pakketten of slechte of zeer specifieke. In tegenstelling tot gevestigde partijen is de open source juiste gericht op het mogelijk maken om software voor jouw te laten doen wat jijnodig hebt.

3 Innovatie

Omdat gebruikers en ontwikkelaars intensief met elkaar communiceren gaat de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit razendsnel. Veel open source oplossingen zijn webbased. Door de redelijk homogene technologische basis van de oplossingen is mogelijk om snel de goede elementen uit de beschikbare pakketten in te zettenen door te ontwikkelen. Door de eenvoud en snelheid waarmee dat mogelijk is kunnen sneller marktkansen worden benut.

4. Installed base

Jazeker, menig softwareproducent is er jaloers op. Neem bijvoorbeeld TYPO3, wat ons betreft hét Enterprise Content Management System voor wat grotere bedrijven. Geen Licentiekosten, honderden modules. Wereldwijd reeds honderdduizenden installaties. Of kijk naar Apache, zo'n 70% van alle webservers draait op de Open Source Webserver Apache.

5. Kwaliteit

Dat gratis niet altijd slecht is bewijst wel het feit dat Linux een steeds groter marktaandeel verkijgt, dat de webbrowser Firefox een serieuse concurrent aan het worden is van Internet Explorer. Doordat iedereen onder de motorkap kan kijken worden problemen snel onderkend en verholpen.

6 Professionele ondersteuning

Een steeds groter aantal bedrijven houdt zich serieus bezig met de ondersteuning van open source oplossingen. Deze vaak kleine bedrijven combineren een ondernemerszin met technisch kennis die juist in de behoefte van medeondernemers kan voorzien. Vicus eBusiness Solutions staat voor "Veilig en Betrouwbaar", niet alleen in de ICT technische zin maar ook in de wijze waarop wij werken.


Lees meer over: Detailhandel  ▫  Groothandel  ▫  Open Source


Ga terug

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Bereken het volgende: 1 plus 2.