Nu echt einde Magento 1 per juni 2020

Magento logo

Magento 2 is stabiel genoeg om er nu mee aan de slag te gaan

Sinds het vrijkomen van Magento 2 hangt het al in de lucht. Tot wanneer kan ik Magento 1 blijven gebruiken. Inmiddels is de support al een keer verlengd omdat velen er nog niet klaar voor waren om met Magento 2 aan de slag te gaan. Door het ontbreken van kennis in de markt, hadden veel plug-in ontwikkelaars hun plug-ins nog omgezet. Daarnaast had Magento zelf te kampen met vele bugs (logisch als je zo'n flink platform gaat ombouwen)  waar ze de laatste jaren met man en macht aan hebben gewerkt.

Ook aan de programmeertaal PHP 5 komt een einde

Magento draait voornamelijk op de programmeertaal PHP.  De ondersteuning van PHP 5.6 (de laatste voor PHP 7) stopt per einde 2018. Inmiddels is helder dat tot juni 2020 eigenlijk alleen PHP 7.2 nog zal worden ondersteund. Logisch dus dat ook Magento alleen nog maar Magento versies zal ondersteunen die op PHP 7 werken.

Wacht niet met upgrade naar Magento 2 (latest)

Deze combinatie van factoren betekent dat je vanaf nu met geen enkele shop meer kunt wachten om te upgraden. Dat kan in stappen:

  1. Upgrade naar de laatste versie Magento 1.9.3 en voeg daar ondersteuning van PHP 7 (aan toe hiervoor brengt Magento nog een patch uit);
  2. Upgrade naar Magento 2.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meteen een upgrade naar Magento 2 te doen.

Ook als je al op Magento 2 zit, maar nog niet de laatste versie draait is het nodig om snel actie te ondernemen.

Plan je upgrade

Wacht niet totdat je moet. Er zijn gewoonweg niet voldoende Magento ontwikkelaars om in een paar maanden tijd alle shop som te bouwen.  Klanten van Vicus zullen dan ook door ons benaderd worden om de planning te bespreken. Ben je nog geen klant van Vicus? neem dan via onderstaande formulier contact met ons op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.


Lees meer over: Magento  ▫  Upgrades en updates


Ga terug

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Bereken het volgende: 9 plus 1.