Meer dan 800 malafide webshops offline gehaald

Zorg dat je echt betrouwbaar bent

Ruim 2000 webshops beloofden goedkope merkproducten, maar leverden nepvarianten of stuurden zelfs niks op.

Inmiddels zijn meer dan 850 malafide webwinkels door domeinbedrijven offline gehaald op verzoek van de Consumentenbond, die onderzoek naar de verdachte websites deed.

Maar liefst 92 procent van de opgespoorde websites had domeinnamen geregistreerd bij de Indiase domeinbeheerder PDR, het Amerikaanse GoDaddy, het Duitse 1API en het Nederlandse Registrar.eu.

De Consumentenbond verzocht om deze domeinen offline te halen, waar Registrar.eu en 1API gehoor aan gaven bij 850 websites. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), die verantwoordelijk is voor het beheer van .nl-domeinnamen, is verzocht om de overigen 1.150 domeinen offline te halen.

Eén op de vijf webwinkels in Nederland is op het moment nep, aldus de Consumentenbond. In totaal zou het in Nederland gaan om 23.000 tot 25.000 nepwebshops.

Reden te meer om zorg te dragen voor een goede branding, herkenbaarheid, lokaal bekende keurmerken, een groene balk in de browser, met een traceerbaar ssl-certificaat en klantreviews. Vicus adviseert je graag over de mogelijkheden.


Lees meer over: Ecommerce Succes Model  ▫  Veilig en betrouwbaar  ▫  Webshop(s)


Ga terug

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Tel 9 en 1 bij elkaar op.