Hogere grondstof- en energieprijzen maken bouwen duurder

Een flink aantal leveranciers van bouwmaterialen heeft prijsverhogingen aangekondigd per 1 januari 2012. Oorzaak zijn de gestegen grondstof-energieprijzen. Om de markt te informeren over deze ontwikkeling, heeft Koninklijke Hibin een persbericht verstuurd.

Bron: PERSBERICHT Hibin - Prijsstijgingen in 2012 Arnhem, 24 november 2011 – De bouwkosten stijgen per 1 januari 2012 als gevolg van prijsstijgingen van bouwmaterialen. Producenten van ruwbouwproducten verhogen hun prijzen met drie tot negen procent, als gevolg van gestegen grondstof- en energie prijzen.

Koninklijke Hibin, de brancheorganisatie voor de bouwmaterialengroothandel, voorziet dat de groothandelsprijzen over de hele linie omhoog gaan. Per leverancier kunnen de prijsaanpassingen uiteraard fluctueren. Bij eerdere grote stijgingen van de grondstof- en energieprijzen, zoals in 2000 en 2007, kon de bouwmaterialengroothandel een deel van de prijsstijgingen nog compenseren door efficiënter te werken. Die rek is er nu uit. De sector heeft zich door tijdige koerswijzigingen goed kunnen wapenen tegen de economische crisis, maar de bedrijfsresultaten staan nog steeds onder zware druk.

Alhoewel de Hibin Conjunctuurmeting afgelopen oktober aangaf dat de sector stabiliseert, bleek daaruit ook dat pas in 2013 herstel wordt verwacht. Nieuwe informatie over de impact van de schuldencrisis voedt de verwachting dat herstel nog langer op zich zal laten wachten. De afgelopen drie jaar is het personeelsbestand in de sector met 13% gedaald. De sector doet er alles aan om kennis en service op het nieuwe volumeniveau te handhaven. Daarom is het onvermijdelijk dat de bouwmaterialengroothandel de prijsstijgingen voor een groot deel zal moeten doorberekenen.

Vicus helpt om uw marge te verbeteren!

Nu alles duurder wordt en de marges onder druk staan kan Vicus u helpen om uw bedrijfsproces beter te beheersen. En dat hoeft niet duur te zijn! Al vanaf EUR 24,95 per maand kunt u gebruik maken van een CRM systeem zodat u uw relatiebeheer beter op de rit krijgt. Daarmee de kwaliteit van de communicatie en relatie met uw klanten. En goede relaties leiden weer tot meer omzet. Neem daarom nu meteen contact met ons op!


Lees meer over: Bouwmaterialen en ijzerwaren


Ga terug

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Tel 2 en 6 bij elkaar op.