Hoezo Recht Gezet? Screeningsprocedure Webwinkeliers

logo van Payment Service Provider MultiSafepay
Er wordt tevens gesuggereerd dat iDEAL niet veilig zou zijn. Deze bewering klopt totaal niet. iDEAL staat garant voor een veilige online betaling. Het is nog altijd even veilig als voorheen. Alleen veel consumenten gaan ervan uit dat betalen via iDEAL ook een garantie tot levering is. En dat zijn twee totaal verschillende dingen.

PSP's geen garantie voor iDEAL

Bij beide incidenten zijn de verantwoordelijke webwinkeliers niet te traceren en bestaan de webwinkels niet meer. De twee genoemde PSP's kregen van het programma, onterecht, de zwarte piet toegespeeld. Er werd totaal niet ingegaan op de twee belangrijkste verantwoordelijke partijen, de koper en de verkoper. Wanneer de verkoper in gebreke blijft, dan wordt hij aansprakelijk gesteld. Ook de koper mag hierin zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Als het te mooi is om waar te zijn, koop dan niet. Als de klant niet krijgt waarvoor hij heeft betaald, dan is dat niet de verantwoordelijkheid van de PSP. De webwinkel is de oplichter die het artikel hoort te leveren.

Consumentvriendelijke oplossing

PSP's hanteren juist een strenge screeningsprocedure voor webwinkeliers.  Desondanks valt fraude helaas niet 100% uit te sluiten. De webwinkelier kan na de screening zomaar besluiten zich niet aan de afspraken te houden. Om de consument hierin tegemoet te komen, biedt MultiSafepay als enige PSP een unieke oplossing: fast checkout guaranteed. Bij webwinkels die de snelkassa fast checkout gebruiken staat MultiSafepay garant voor een bedrag tot € 200,- per order. Webwinkels die door MultiSafepay grondig gescreened zijn, mogen het fast checkout guaranteed logo voeren. Zo weet de consument dat in de desbetreffende webwinkel veilig gewinkeld kan worden.

Meer weten over fast checkout?

Neem contact op met Vicus als u MultiSafepay witl gebruiken in uw Magento webshop of Zen Cart webshop. Bestaande klanten van MultiSafepay kunnen kosteloos fast checkout aanvragen.

Lees meer over: Webshop(s)


Ga terug

Reactie toevoegen

Heb je een toevoeging, een vraag of een interessante link? Vertel het ons, vinden wij leuk.

Wat is de som van 7 en 8?