Artikelbestanden periodiek inlezen via VOSBA VendorConnector

Enkele klanten gebruiken de VOSBA VendorConnector in zijn nieuwe vorm voor het automatisch inlezen artikelbestanden en bestelling automatisch inkopen.

Artikelbestanden periodiek inlezen in webshops via VOSBA

De door Vicus ontwikkelde oplossing is een combinatie van de wensen en eisen van meerdere van onze klanten. De oplossing is heel wat ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt. Lees meerdere artikelbestanden van leveranciers periodiek in en stuur de informatie naar uw ERP / orderbeheer, webshop of (WMS) magazijnsysteem).

  • Mogelijkheid om te filteren (b.v. filter de artikelen op basis van business rules, niet alle artikelen mogen door)
  • Mogelijkheid om bewerkingen toe te passen op de data (b.v. bepaal de verkoopprijs op basis van cost+ (opslag op de inkoopprijs)

Artikelbestanden worden periodiek ingelezen in Magento-webshops met details en afbeeldingen voor zover door de leverancier of via bijvoorbeeld Icecat beschikbaar gesteld. Inlezen van de categoriestructuur kan worden gedaan zoals door de leveranciers beschikbaar gesteld of er kan voor een eigen structuur worden gekozen. Meestal wordt hier gekozen voor een eenmalige import waarna de categorie-informatie naar eigen inzicht van de merchant wordt verrijkt met zoekmachinevriendelijke teksten en afbeeldingen. Als u kunt leven met een artikelbestanden inlezen in de doeltoepassing (webshop, erp) dan heeft u onze oplossing niet nodig, wilt u echter meer controle over het resultaat dan is dit wellicht ook voor u een passende oplossing.

Voorbeeld uit de praktijk

Graag zou ik van zo’n 5 leveranciers automatisch elk uur, 2 uur, of per dag (kosten hosting?) de volledige prijs en voorraadlijst willen importeren. Uiteraard hebben deze leveranciers de producten grotendeels in verschillende categorieën ingedeeld. Ik wil zelf een zestal product groepen definiëren en de producten hierin importeren. Bijvoorbeeld een productgroep server & storage, etc. Op basis van het fabrikantnummer moet bepaald worden welke leverancier het goedkoopst is voor een bepaald artikel en of dat deze op voorraad is. Nu wil ik op de goedkoopste prijs een X percentage zetten en deze tonen in de B2B webshop. Nu wil ik gebruik gaan maken van een (online) ERP software (King, etc.) waarbij ik eraan zit te denken om deze te koppelen aan de webshop. Nu heb ik de goedkoopste prijs getoond in de webshop + een X marge maar vanuit het ERP systeem wil ik klant ook nog in een bepaalde categorie willen plaatsen. Klant A bijvoorbeeld in prijscode 1 en klant B in prijscode 2. Vanuit de goedkoopste inkoopprijs + X marge wil ik dat het systeem als ik een klant aan een bepaalde prijscode hang nog een extra percentage korting geeft van bijvoorbeeld 10%.

Leveranciers en branches

Bij het artikelbestanden periodiek inlezen in webshops is het belangrijk is om rekening te houden met het totale proces. Immers de besluiten die worden genomen bij het importeren hebben een consequentie bij het bepalen bij welke leverancier een artikel zal worden besteld. Inmiddels heeft Vicus al koppelingen gemaakt met leveranciers waaronder Nedis, Copaco, Intercambio (Staples) en de Icecat Open Catalogus. We importeren nu onder andere consumenten-electronica, computer hardware, software, printers, accessoires, netwerkapparatuur, telecomapparatuur, houdbare voeding, kantoorartikelen, kantoormeubilair, navigatie- en audio apparatuur, automaterialen en bouwmaterialen.