Magento en CRM E-Commerce Specialist

Apple’s ongelooflijke groei in de 21e eeuw

Toen Apple op 29 oktober zijn laatste resultaten publiceerde, waren er geen grote verrassingen: de iPhone-verkopen waren lichtjes lager op jaarbasis, de omzet uit services bereikte nog een recordhoogte en daarom werd het segment dat voorheen 'Andere producten' werd genoemd.

Nu “Wearables, Home and Accessories” genoemd, bleef het segment groeien. In totaal genereerde de iPhone-maker $ 12,7 miljard aan winst op een omzet van 64,7 miljard, waarmee hij de COVID-19-crisis behoorlijk overtuigend van zich afschudde.

Hoewel een kwartaalwinst van meer dan $ 10 miljard dingen zijn die we de afgelopen jaren van Apple gewend zijn, is het belangrijk om te onthouden hoe opmerkelijk de cijfers zijn die Apple routinematig publiceert binnen het grote geheel van dingen. In overeenstemming met de nieuwste Fortune 500-lijst boekten 25 Amerikaanse bedrijven in 2019 een JAARLIJKSE winst van meer dan $ 10 miljard. Apple deed dit 13 opeenvolgende KWARTAAL.

De volgende grafiek toont de ongelooflijke transformatie die het bedrijf heeft ondergaan sinds het begin van de 21e eeuw. In 2001 bedroeg de totale omzet van Apple $ 5,36 miljard, maar ging het met een verlies van $ 25 miljoen. Voor het financiële jaar dat eindigde op 26 september 2020, boekte Apple een netto-inkomen van $ 57,4 miljard op een omzet van $ 274,5 miljard, wat betekent dat het bedrijf erin slaagde om in bijna 20 jaar een gemiddelde omzetgroei van 23 procent te realiseren.

Laat een reactie achter