Magento en CRM E-Commerce Specialist

Apple’s App Store-concessie heeft nauwelijks invloed op het bedrijfsresultaat

Apple kondigde het App Store Small Business Program aan, dat de betwiste provisie die Apple op betaalde apps en in-app-aankopen betaalt, kan verlagen van 30 tot vijftien procent voor ontwikkelaars die minder dan $ 1 miljoen per jaar verdienen.

In de voortdurende strijd met app-makers over App Store-commissies, bood Apple woensdag een vredesaanbod aan de ontwikkelingsgemeenschap. Apple kondigde het App Store Small Business Program aan, dat de betwiste provisie die Apple op betaalde apps en in-app-aankopen betaalt, kan verlagen van 30 tot vijftien procent voor ontwikkelaars die minder $ 1 miljoen per jaar verdienen.

Na lang zijn commissiebeleid als industriestandaard te hebben verdedigd, lijkt Apple te hebben gevonden hoe hij de overgrote meerderheid van zijn ontwikkelaars kan sussen zonder concessies te doen aan degenen die het hardst aandringen op verandering, namelijk Fortnite-maker Epic Games, Spotify en andere app-uitgevers die zeker te groot zijn om in aanmerking komen voor de cut.

Op een gelijkwaardig moment zal wat lijkt op een enorme concessie van Apple, waarschijnlijk een zeer beperkt effect hebben op de bedrijfsresultaten. In overeenstemming met schattingen van app-analyse van SensorTower, aangehaald door de NY Times, komt 98 procent van de ontwikkelaars in aanmerking voor de verlaging van de commissie. Deze ontwikkelaars waren vorig jaar echter goed voor slechts 5 procent van de totale App Store-inkomsten, wat betekent dat Apple bereid is om een ​​kleinere hap te eisen van wat een heel klein stukje van de taart is om mee te beginnen.

Gerelateerde berichten

geen berichten gevonden

Laat een reactie achter