Magento en CRM E-Commerce Specialist

Luuk Roovers op Hibin branchedag 2011

Luuk Roovers, directeur van Vicus spreekt op de HiBIN branchedag 2011 over Communicatie met de klant en keten anno 2011.

Het leidend thema voor de Hibin Branchedag 2011 op 23 juni in Driebergen is ’Tijd voor verandering’, waarmee Koninklijke Hibin wil laten zien welke veranderingen van invloed zijn op de bouwmaterialengroothandel. En tegelijkertijd leden handvatten bieden om zich op die veranderingen voor te bereiden en er hun voordeel mee te doen. De branchedag wordt dit jaar voor een groot deel verzorgd door Berenschot, dat met deskundigen uit eigen gelederen en relaties, een klinkend programma heeft samengesteld.

Programma

13.00 tot 13.30   Ontvangst

13.30 tot 13.50   Opening Gert Smit

13.50 tot 14.10

Ga kathedralen bouwen Daan Quakernaat
14.10 tot 14.40 Tijd voor verandering
Trends en ontwikkeling in de branche door Hubert Sturm
14.40 tot 15.25 Klant, keten en fabrikant
Wat willen onze partners? door Han Ribberink
15.25 tot 15.50   Pauze
15.50 tot 16.20   Samenwerken in de keten
Inspirerende ideeën over hoe het anders kan
D.J. (Dick) Hogendoorn, directeur van A20 E.NU
BouwConnect
16.20 tot 16.50   Slimmere bedrijfsprocessen
Efficiënter en slimmer werken met behulp van ict
Ruud van Overloop in gesprek met Overtoom, Galvano en Lekkerland
16.50 tot 17.20   Nieuwe businessmodellen
Communicatie met klant en keten anno 2011 door Luuk Roovers (Vicus) en Karnoe Dorenbos (Berenschot)
17.20 tot 17.50   Forumdiscussie
17.50 Netwerkborrel

Voor het eerst in jaren is er geen programma met workshops. Vanwege de kwaliteit van de plenaire sessies en de variatie in presentaties.

Tijd voor verandering

Het bouwproces verandert, de doelgroep/klantengroep verandert en de samenwerking binnen de keten verandert. Wat betekent dat voor de organisatie van het proces, de samenwerking met andere partijen en voor de externe communicatie/marketing? Rode draad in het beantwoorden van die vragen is de toepassing van ict (automatisering backoffice, Uniforme artikelcodering, social media, BIM etc.)

De Hibin Branchedag 2011 vindt plaats in Antropia in Driebergen en begint om 12.30 uur met een inlooplunch. De dag wordt om 17.30 met een netwerkborrel afgesloten. Aanmelden ook voor de algemene ledenvergadering kan met het digitale aanmeldingsformulier.

Over HiBIN

Koninklijke Hibin richt zich enerzijds als brancheorganisatie voor de bouwmaterialenhandel op belangenbehartiging, advisering, cao en pensioenregelingen en anderzijds als servicecentrum op een aantal succesvolle diensten voor haar leden.
 
Namens de bedrijfstak voert Hibin cao-onderhandelingen en neemt initiatieven om vanuit de bouwtoelevering samenwerking binnen de bouwketen te versterken. Voorts stimuleert Hibin innovaties en bevordert het professionele ondernemerschap binnen de branche.

Over Vicus

Wie op zoek is naar software en applicaties om klantgerichte processen slim te automatiseren – en dat bij voorkeur met open source software – komt bij Vicus uit. Vicus levert een zeer breed palet aan open source oplossingen voor klantgerichte processen. Van webshops tot CRM-applicaties en van klantenservice- tot track & trace-oplossingen. Vicus is ervan overtuigd dat een bedrijf met open source software meer ROI uit een CRM- of webshop-systeem haalt dan met andere ‘gesloten’ software.

Vicus kan uitleggen wat de klant nodig heeft en helpt hen op een overzichtelijke manier en met het juiste inzicht een stap verder. Hierbij onderscheidt Vicus zich vooral door zijn uitgebreide expertise en ervaring met een verscheidenheid aan topproducten. De Vicus-consultants stellen altijd precies de juiste vragen aan de klant en gaan vooral uit van de businessdoelstellingen in plaats van de technische vereisten van een project.