X
Contact
Direct advies?
 033 461 1196
<
Contact
Direct advies?
 033 461 1196

Medewerker

Ik zet mij graag voor u in!

 

Begin 2003 is Luuk gestart als zelfstandig ondernemer. Eind 2004 startte hij Vicus eBusiness Solutions samen met Helenus de Rijke.

Luuk Roovers volgde opleidingen in marketing (NIMA-B), logistiek en economie. Na 5 jaar bedrijfsleider in een warenhuis, heeft hij zich 10 jaar binnen IBM ontwikkeld als senior projectmanager en -consultant, met name gericht op e-solutions en innovatie.

Hij was onder meer manager van het IBM Smartcard- en Security competence centre en initiator en manager van het Enterprise Application Integration (EAI) practice. Daarnaast projectmanager van zowel grote als kleine innovatieve web (e-business) projecten voor spraakmakende klanten binnen diverse branches. Gecertificeerd als PMI Project Management Professional (PMP) en door IBM Global Services als Senior Projectmanagement Professional.

Luuk is bij Vicus het brein achter de VOSBA e-solutions middleware; het door Vicus ontwikkelde integratie framework opgezet om eenvoudig meerdere toepassingen naast elkaar binnen een professionele organisatie te kunnen gebruiken. Hij legde al in 2009 de basis voor het JourneyFunnel model en de WebVisitAnalyser dat in 2015 voor het eerst bij klanten van Vicus werd geïntroduceerd en in 2016 door iCMG met een Architecture Excellence in de categorie Future-IT werd beloond.

In zijn vrije tijd is Luuk met partner en 2 dochters en een GPS apparaat op zoek naar verborgen schatten in de Nederlandse natuur. Daarnaast is hij lid van Lionsclub Eemland.

Sinds juni 2009 is Luuk Roovers verbonden als expert van Computable voor de topics CRM, Open Source en Internet. Eerder verschenen al publicaties van zijn hand in Computable en De Ondernemer.

Global Business CIO 2016 - Our jury felt that you are a true representative of the new way of thinking and effective decision making.“. This award also acknowledges CIOs ability to use architecture practise to prepare organizations for rapid change, support growth initiatives and influence capabilities that serve as "business differentiator."

Luuk's favoriete links:
www.geocaching.com
profile.computable.nl/profile/lroovers