X
Contact
Direct advies?
 033 461 1196
<
Contact
Direct advies?
 033 461 1196

Magento aan King Enterprise via VOSBA voor Bopita

Klantcase Bopita

Schermvoorbeeld 1 Bopita Magento aan King Enterprise via VOSBA voor Bopita


"Vicus bleek in de praktijk flexibel, dacht actief mee en schakelde snel bij de ontwikkeling van ons nieuwe e-commerce platform op basis van Magento." Mariette Bal, PR & Marketing Bopita

Schermvoorbeeld 2 Bopita Magento aan King Enterprise via VOSBA voor Bopita Schermvoorbeeld 3 Bopita Magento aan King Enterprise via VOSBA voor Bopita

Samenvatting

Meubelfabrikant en groothandel Bopita heeft een snel groeiend assortiment stijgend van 1.000 naar 1.600 sku's. Vicus koppelde het Magento multishop platform aan de King Enterprise ERP-omgeving. Bij Bopita werken circa 25 medewerkers via King met zowel de groothandels- als retailbedrijfsadministratie. Via de domeinnaam www.bopita.com worden naast Nederlandstalige bezoekers, ook de Franstalige, Engelstalige, Duitstalige en Spaanstalige webzoekers bediend. Hiermee is voor Bopita een integraal modern e-commerce platform ontstaan waarbij de artikelinformatie zo efficiënt mogelijk wordt beheerd en gepubliceerd.

Probleem van Bopita

De voormalige website van Bopita bleek niet meer van deze tijd en onvoldoende geschikt te zijn om de consument optimaal van de juiste, actuele productinfofmatie te voorzien . Er ontstond behoefte aan het voortdurend updaten en verbeteren van de inhoudelijke informatie betreft collectietoevoegingen, wijzigingen etc.en het flexibeler online presenteren van het actuele online aanbod naar zowel consumenten als retailorganisaties.

Om in de toekomst mee te blijven spelen moest Bopita haar online positie sterk verbeteren ter ondersteuning van haar eigen verkoopinspanningen, maar net zo goed de verkoopinspanningen van haar dealers (retailers).

Oplossing voor Bopita

Bopita koos een oplossing op basis van de Vicus e-solutions architectuur.  Vicus implementeerde een Magento muti-shop e-commerce platform inclusief de koppeling met King Enterprise via de door Vicus ontwikkelde VOSBA e-solutions middleware. Via VOSBA worden artikelen, voorraad voor de verschillende shops, inclusief afbeeldingen en aanverwante artikelen en bijpassende artikelen in de juiste taal nagenoeg real-time gesynchroniseerd.

Artikelgegevens worden in King zowel in de groothandelsadministratie als bij de detailhandelsadministratie bijgehouden. Ook de fysieke winkels zijn via de kassa (POS) gekoppeld aan de centrale King artikeldatabase. Via de koppeling worden ook verkooporders en debiteuren tussen de juiste webshop en bedrijfsadministratie gesynchroniseerd.

Met een beperkte hoeveelheid maatwerk heeft Vicus een passend flexibel integraal e-commerce proces, open platform opgebouwd voor Bopita, klaar voor verdere uitbreiding.

Resultaat

  • Een overzichtelijke collectiepresentatie, overzichtelijk dealernetwerk online en mogelijkheid winkelacties van eigen winkels direct online te promoten.
  • De Outletwinkel krijgt aantoonbaar meer bezoekers en meer vragen per e-mail doordat de online informatie sterk is verbeterd.
  • Er melden zich nieuwe retailers uit o.a. Frankrijk en België met het verzoek om dealer te worden van Bopita.
  • De prijzen en artikelinformatie voor zowel de webwinkels (meerdere talen) als de fysieke winkels als de verkoopbinnendienst wordt op één plek binnen Bopita beheerd.
  • Bopita is minder afhankelijk van interne automatiseringskennis doordat een deel bij Vicus is ondergebracht. Daardoor kunnen de eigen medewerkers zich richten op andere taken.

Waarom Bopita voor Vicus koos

Bopita koos Magento vanwege de uitgebreide functionaliteit voor marketing en verkoop, de uitstraling en vormgeving. Bopita selecteerde Vicus als Magento-implementatiepartner vanwege de jarenlange ervaring met e-commerce en crm-bedrijfsprocessen, de meer dan 7 jaar ervaring met Magento en de door Vicus al sinds 2009 ontwikkelde koppeling tussen Magento en King. Vicus dacht mee en adviseerde het e-commerce platform op te bouwen in overzichtelijke fasen.

Over Bopita

Bopita is producent van massief houten meubelen voor de kinderkamer en volwassen slaapkamer. De meubelen worden gedistribueerd via een internationaal dealernetwerk naar ongeveer 500 kinderspeciaalzaken en slaapspecialisten. Verder heeft Bopita 5 eigen Bopita stores, waarvan 4 winkels in Amersfoort, Oldenzaal, Weert, Oud Gastel en 1 outlet store in Elst Gld.

Website: www.bopita.com