X
Contact
Direct advies?
 033 461 1196
<
Contact
Direct advies?
 033 461 1196

Groothandel kantoorartikelen Magento webshop aan King Software

Klantcase N&N Partners

Schermvoorbeeld 1 N&N Partners Groothandel kantoorartikelen Magento webshop aan King Software


 

Schermvoorbeeld 3 N&N Partners Groothandel kantoorartikelen Magento webshop aan King Software Schermvoorbeeld 4 N&N Partners Groothandel kantoorartikelen Magento webshop aan King Software

Samenvatting

N&n Partners heeft nu een Magento webshop die automatisch wordt gevuld met artikelen. Bezoekers van de webshop vinden een ruim assortiment via de uitgebreide zoekfunctie of hun eigen bestellijst. Plaatst de geselecteerde artikelen in zijn winkelmandje en rejtent af met iDeal of factuur. Eventuele klantgroep korting wordt verrekend. Na het afrekenen wordt de verkooporder automatisch in King geplaatst en bovendien automatisch besteld bij de juiste leverancier. De leveranciers verwerken de order en leveren deze (dropshipment) af bij de klant.

Probleem van N&N Partners

Maandelijks bestellen meer dan 200 klanten hun artikelen in onze webshop met ruim 15.000 artikelen en samen met Vicus bouwen wij nu aan een nieuwe webshop die voldoet aan de laatste wensen en behoeften. Denk hierbij aan autosuggest, one page checkout en koppelingen met sociale media.

Wens was een nieuwe webshop op te bouwen met een breder assortiment en nieuwe functionaliteit.

Oplossing voor N&N Partners

Vicus implementeerde voor N&N partners deze volledig geautomatiseerde e-commerce oplossing op basis van de Magento e-commerce software. Na de inrichting van het proof of concept werden de technische onderdelen verder gebouwd. De Magento ingericht, template aangepast op de huisstijl en de processen richting de leveranciers ingericht.

Het bereikte resultaat

 • Technisch platform klaar voor de komende 5 jaar
 • Automatiseren van het artikelbeheer
 • Automatiseren van de bestellingen bij de leveranciers 

Magento webshop

Vicus verzorgde de installatie en inrichting van de op Magento gebaseerde b2b webshop. NN partners zocht een standaard template uit die Vicus op maat aanpaste. Speciale functies die Vicus aan de webshop toevoegde om de webshop beter op de doelgroep te laten aansluiten:

 • Verbeterde Zoekfunctie
 • Online chatfunctie
 • Favorieten bestellijst t.b.v. Klanten

Artikelen inlezen

De VOSBA VendorConnector leest periodiek de meest recente informatie in van twee leveranciers. Onder andere titel, omschrijving, specificaties en afbeeldingen worden via de VendorConnector automatisch gecontroleerd, verrijkt en verder verwerkt. De VendorConnector verrijkt de artikelgegevens met gegevens uit de Icecat catalogus en berekent de verkoopprijzen automatisch op basis van de inkoopprijs. Daarbij is de opslag afhankelijk van de webcategorie of door N&n Partners op productniveau aangegeven uitzonderingen.

De door Vicus ontwikkelde VOSBA VendorConnector is voor N&n Partners voorzien van een aantal plug-ins waaronder:

 • berekenen van verkoopprijzen op basis van de inkoopprijs (cost+) aan de hand van ingestelde formule per categorie.
 • filteren binnenkomende artikelen
 • verrijken van de gegevens met informatie uit Icecat
 • ontdubbelen van assortiment
 • artikelen automatisch in juiste webshopcategorie

Het importeren van artikelgegevens is getest met circa 60.000 artikelen. Na filtering en ontdubbeling worden er nu nog circa 25.000 artikelen op de webshop aangeboden.

Automatisch inkopen (Dropshipment)

Als een klant een online order plaatst zorgt de VendorConnector inkoopmodule ervoor dat de bestelling automatisch bij de juiste leverancier wordt afgeroepen. De leverancier levert en meldt de status automatisch terug aan N&n Partners, na toetsing van het bestellimiet.

Het VendorConnector inkoopproces verzorgt:

 • splitsen verkooporders naar leveranciers
 • inkooporders automatisch versturen naar de leveranciers
 • verwerken terugmeldingen van de leveranciers

Orderbevestigingen en verzendnotificaties

De VendorConnector logistieke module verwerkt de verzendnotificatie (bij dropshipment).

Koppeling King Business Software (ERP)

De in Magento geplaatste verkooporders worden via VOSBA KingSync automatisch in King Business Software verwerkt. VOSBA KingSync maakt nieuwe webklanten automatisch als debiteur in King aan terwijl omgekeerd als een gebruiker rechtstreeks in King een nieuwe debiteur of contactpersoon aanmaakt, KingSync deze naar Magento doorstuurt.

Als artikelen bij het aanmaken van een nieuwe verkooporder nog niet in King bestaan maakt KingSync de artikelen eerst in King aan.

De inrichting van de King software is verzorgd door MCC Automatisering B.V.

Website op basis van WordPress

Vicus installeerde de WordPress omgeving inclusief de nodige modules. N&N Partner zorge zelf grotendeels voor de inhoud.

Over N&N Partners

N&N is al ruim 13 jaar een begrip in Apeldoorn op het gebied van Printing, Projectinrichting en Kantoorartikelen. Betrokken, origineel en toegankelijk zijn belangrijke speerpunten bij ons. Wij staan voor tevreden klanten, zo is ook ruim 80% van onze klanten al meer dan 5 jaar lid van ons team.

Website: webshop.nnpartners.nl