Optie in de Magento-King koppeling (vo-m2k-cowoa)

COWOA - Bestellen zonder account aan te maken

Structureel bestellen zonder klantaccount aan te hoeven maken

Als het wenselijk is om klanten en bestelling te laten plaatsen zonder account aan te maken  (COWOA, CheckOut WithOut Account) dan moet daar in combinatie met King specifiek aandacht aan worden gegeven.

Standaard kan COWOA in combinatie met King alleen worden ondersteund door alle COWOA-bestellingen aan King aan te bieden met hetzelfde (standaard) debiteurnummer. Per bestelling wordt dan een separaat verzendadres uitgetrokken. Dit geeft een uitdaging met verzendadressen zodra er meer dan 999 COWOA-bestellingen zijn gedaan. Eén debiteur kan in King maximaal 999 verzendadressen krijgen. Het mag duidelijk zijn dat dit geen structureel goede oplossing is.

Structureel bestellen zonder aanmaken klantaccount mogelijk

Deze extra module in de koppeling tussen Magento en King zorgt ervoor dat klanten structureel wel kunnen bestellen zonder een account aan te maken. Dat moet uiteraard ook nog door Magento worden ondersteund.

Alle COWOA-bestellingen worden bij King aangeboden als "King-prospect", vergelijkbaar met de bestaande manier van verwerken van nieuwe klanten. Vervolgens wordt er voor elke COWOA-bestelling een nieuwe debiteur aangemaakt. Hierdoor zal een klant meermalen als Debiteur in King voorkomen wanneer de klant een herhaalbestelling plaatst. De orderafhandeling in King is verder gelijk aan de normale procedure.

Ga terug