Slijterij Brouwer Magento webshop aan Microcash

Magento webshop met koppeling Microcash

Webshop expert Vicus uit Amersfoort bouwde de Magento webshop voor Wijnhandel Slijterij Brouwer uit Soest. Brouwer loopt hiermee voor op veel collega's.
www.wijnhandel-slijterij.nl
Homepage gericht op persoonlijk contact
Wim Brouwer zelf aan de slag

Tot zijn twintigste vond Wim Brouwer een slijterij maar niets maar met een opa die een slijterij had, en zijn vader die daarna in de business stapte, werd het vak hem wel met de paplepel ingegoten. "Een slijterij is geen gewone retail, maar nog meer dan anders verkoop je echt een beleving", is Wim Brouwer uit Soest van mening.

Zijn opa opende in 1927 een slijterij in Soest en zijn vader nam daar later het stokje van over. Wim wilde er eerst niets van weten maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ook hij opende een slijterij, in eerste instantie in Maarn. In 2012 jaar opende hij een tweede vestiging in Soest en mede door de historie van het familiebedrijf is het een begrip in de omgeving. Afgelopen december opende hij zijn derde winkel; de webshop van het bedrijf.

 

Winkel in Winkelcentrum Soest-Zuid

Webshop is derde winkel

De webshop is de derde winkel, al kun je die niet met elkaar vergelijken, geeft Wim aan. "We hebben mooie orders gehad hoor! Door heel het land zelfs. Prachtig om te zien, maar de stenen winkels hebben zakelijk gezien wel nog altijd onze focus. Ik verkoop meer dan de flessen alleen. Denk aan een stukje advies, achtergrondinformatie, cadeauverpakking. Een slijterij verkoopt vooral de beleving en met een webshop werkt dat toch anders. Op dit moment moet die dus vooral de winkel zelf ondersteunen."

"Ik heb zelfs getwijfeld of ik al online wilde verkopen maar ook daar kan steeds meer en komt die beleving er wel aan. Ik wil er daarom ervaring in opdoen.

Vorige website photoshop

Mijn vorige website was gemaakt en werd bijgehouden door een parttime medewerker. Die maakte alles mooi op in Photoshop en dat zag er prachtig uit, maar toen hij wegging kon ik niets meer. De informatie was al snel verouderd en ik kon het niet aanpassen. Dat probleem wil ik niet meer.

Zelf meeknutselen

“Bij Magento kan ik meekijken en zelfs meeknutselen, iets wat ik stiekem toch wel veel doe. En voor wat ik niet kan, Kan ik bij Vicus terecht voor ondersteuning en/of advies. Mijn keuze voor Magento is mede bepalend geweest voor mij dat ik de shop mee kan nemen naar andere aanbieders als dat ook nodig zou zijn."

"Vicus begrijpt die wens. Ondernemen is ook vooruitzien. Het gaat erg goed met de slijterij en ik sluit niet uit dat er een derde stenen winkel bij komt, want daar haal ik nu mijn omzet uit en de webwinkel is dus nog voor erbij. Maar die heeft wel toekomst en ik heb zelf nu ook kleine kinderen. Hoe ziet de slijterijwereld eruit als zij straks volwassen zijn? Kan ik dan net als mijn eigen vader ook wel iets doorgeven?"

"Natuurlijk weet ik niet of ze dat willen en dat is nu dus ook helemaal geen serieuze overweging. Maar ik vind het belangrijk om niet te denken dat iets mijn tijd wel zal uitzitten. De wereld van retail gaat snel en e-commerce heeft zeker toekomst-mogelijkheden. Daar verdiep ik me dus graag in.

Automatische koppeling

Met dank aan koppelingen met mijn kassasysteem worden nieuwe producten toegevoegd en mijn voorraad door het systeem zelf bijgewerkt. Er gaat dus veel automatisch, maar een aangevuld tekstje, productfoto of aanbiedingeninformatie pas ik handmatig zelf aan. "

"Daarin ga ik steeds verder met dank aan de steun en adviezen van Vicus. De webshop mag zakelijk misschien nog bijzaak zijn, qua passie zit mijn ziel en zaligheid al aardig in dit project en ik heb een aardig wensenlijstje voor de toekomst opgesteld.

Superleuk om te doen zelfs 's-Avonds achter de PC

Overdag sta ik veel in de winkel maar ik vind het leuk om in de avond achter de PC te werken aan de webwinkel. Door de koppeling met mijn kassasysteem is het niet noodzakelijk om dagelijks wijzigingen door te voeren.

Ik vind het superleuk om te doen dus wie weet wat de toekomst brengt. Misschien neemt een van mijn kinderen later echt wel het bedrijf over en mag ik straks thuis als webwinkelbeheerder aan de slag. Stiekem zou ik dat echt hartstikke leuk vinden!"

Oplossing voor Wijnhandel Slijterij Brouwer

Brouwer is hiermee voor op veel van zijn collega's. Alle ruim 3.000 artikelen in het assortiment kunnen op de site worden besteld. Voor 13.00 uur besteld wordt nog dezelfde dag gratis afgeleverd in de regio.

Binnen de webshop is ook een onderdeel 'Partyservice' ingericht. Hier kunnen klanten partytenten, biertaps, serviesgoed, bestek en alle andere benodigdheden voor een mooi feest huren. Via de webshop kunnen klanten alles uitzoeken en direct online een gespecificeerde offerte aanvragen.

Vicus realiseerde een koppeling met het winkelautomatiseringssysteem Microcash. Daardoor zijn de voorraden die in de winkel aanwezig zijn ook online beschikbaar. Er wordt dus nooit meer verkocht dan in de voorraad aanwezig is. Tijdige levering is daarmee gegarandeerd.

Ik kom steeds verder met de steun en adviezen van Vicus.

Wim Brouwer, Eigenaar

Over Wijnhandel Slijterij Brouwer

Wijnhandel-Slijterij Brouwer is een vertrouwde naam voor wijn- en gedistilleerd liefhebbers binnen de gemeente Soest en Maarn (Utrechtse Heuvelrug).

Dit familiebedrijf is in 1927 opgericht door opa Jan en later door Wim sr. (pa) en Dien (ma) overgenomen en was altijd gevestigd aan de Steenhoffstraat in Soest, van waaruit Wim (jr.) in 1990 de deuren van het filiaal opende aan de Tuindorpweg in Maarn.

In 2012 openden Wim en Ingrid de deuren aan Plein van Zuid 32-34 in Soest-Zuid, 13 jaar nadat de winkel aan de Steenhoffstraat dicht was gegaan.


Lees meer over: Detailhandel  ▫  Integreren  ▫  Maatwerk Ontwikkeling  ▫  Magento  ▫  Voedings- en genotmiddelen  ▫  Webshops

Ga terug