Onkenhout van Joomla! naar Magento e-commerce en vtiger crm platform

Onkenhout had 4 bestaande website die ze graag eenvoudig wilde bedienen en wilde meer mogelijkheden die ze niet meer vonden binnen de Joomla! omgeving.

Intelligente partsfinder

Stap voor stap maakt je klant een keuze totdat hij uitkomt bij het exact juiste onderdeel voor zijn situatie

Onkenhout maakte in 2007 gebruik van een aantal Joomla!-sites voor de presentatie van haar producten aan haar klanten. Onkenhout had vier websites die ze graag eenvoudig wilde bedienen en wilde meer mogelijkheden die ze niet meer vonden binnen de Joomla! Omgeving. Vicus heeft de Joomla! sites in 2007 overgenomen en omgezet naar het Magento multishop platform.

De belangrijkste markten waarop Onkenhout opereert en waarvoor een site in de eigen taal wordt aangeboden zijn Nederland, België, Duitsland en Tjechië. Op de sites wordt het (brede) productaanbod gepresenteerd. Vicus ontwikkelde maatwerk ter verbetering van de navigatie en vindbaarheid. Daarnaast werd vtiger ingezet om de opvolging van aanvragen te automatiseren.

Uitdaging: "bestaande platform te arbeidsintensief"

Onkenhout beheerde de vier landen-sites los van elkaar en wilde deze graag samenvoegen om de sites eenvoudiger te kunnen beheren en de gegevens gelijk te kunnen trekken.

Ook werd het uitgebreide maatwerk op de Joomla! sites niet meer ondersteund door hun leverancier en moest Onkenhout op zoek naar een alternatief. Bovendien wilde Onkenhout meer mogelijkheden dan beschikbaar waren binnen de website, waaronder het voorbereiden tot online verkopen.

Op zoek naar een nieuwe partner

De oorspronkelijke leverancier voldeed niet. Onkenhout ging daarom op zoek naar een andere partij om hun webpresentatie naar een hoger plan te trekken. Op korte termijn wilde Onkenhout de bestaande Joomla! websites laten installeren op de server van Vicus en deze sites hosten bij Vicus. Bij Vicus leek dat in vertrouwde handen.

Waarom Onkenhout voor Vicus koos

Onkenhout koos voor Vicus omdat zij reeds bij de aanpassingen in Joomla! hadden gezien dat Vicus specialist is voor Open Source pakketten. Vicus ondersteund sinds 2007 ook Magento en sinds 2005 vtiger CRM. Kortom voldoende gereedschappen om strijdvaardig de toekomst in te gaan..

Oplossing voor Onkenhout

Vicus heeft in 2007 het onderhoud en beheer van de op Joomla gebaseerde websites overgenomen en geoptimaliseerd. Vicus migreerde de vier websites vervolgens van het Joomla CMS naar één Magento platform.

  • veel video's
  • downloadable PDF's

Migratie Joomla naar Magento

De migratie van de Joomla omgeving met veel maatwerk naar het standaard Magento platform was een uitdagend project. Echter het bleek een goede keuze. De vindbaarheid steeg, het onderhoud werd makkelijker. Magento bleek beter geschikt als catalogus dan het Joomla CMS met veel losse pagina's voorzien van maatwerk.

Meertalige Magento webcatalogus

Vicus voorzag het Magento platform van de benodigde talen zodat elke website in de locale taal gepresenteerd werd. Alle sites waren vanaf dat moment gemakkelijk te beheren via Magento waardoor alle gegevens eenduidig getoond worden. Vicus verzorgde diverse trainingen om de medewerkers optimaal te laten werken. De Magento websites bieden meer mogelijkheden voor Onkenhout en biedt ook nog de mogelijkheden om via de website de producten te verkopen.

Responsive en adaptive

In 2014 nam Vicus de site grondig onder handen, met name is nu ook de webshop qua vormgeving gemoderniseerd en responsive gemaakt zodat de site ook op tablets en telefoons weer goed presenteert.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.