Onkenhout migreert van Magento 1 naar Magento 2

Vicus migreerde de webshop van Onkenhout van Magento 1 naar Magento 2.

Wensen

Vicus heeft voor Onkenhout in 2007 vier Joomla! sites gemigreerd naar de veel uitgebreidere Magento omgeving. Deze zijn in 2014 geoptimaliseerd en bijgewerkt. Zo is onder andere de weergave op mobiele apparaten verbeterd. Er is in de tussentijd weer een heleboel veranderd. Het Magento 1 platform waar de sites van Onkenhout op draaien, worden niet meer ondersteund door het moederbedrijf van Magento. Het is tijd om over te stappen naar Magento 2.

Onkenhout wilde een up-to-date uitstraling en een moderne technische template geschikt voor moderne devices.

Dit is niet het enige. Onkenhout heeft de wens om meer aanpassingen door te voeren. Voor nu zijn er een aantal wensen uitgesproken. Deze zullen op een later moment weer opgepakt gaan worden.

Update met behoud van werking

Om alles soepel te laten verlopen heeft Vicus in overleg met Onkenhout besloten het werk in fases uit te voeren. Zo wordt ook het overzicht behouden. Allereerst de upgrade naar Magento 2, om daar vervolgens alle verdere wensen in door te voeren.

Binnen de Magento 1 omgeving zat maatwerk. Dit maatwerk wordt alleen geschikt gemaakt voor Magento 2 als Onkenhout daar expliciet toe besluit. Vicus heeft hier een overzicht van gemaakt. Zo kan Onkenhout kijken wat er aangepast moet worden voor de Magento 2 omgeving.

Vicus had al een koppeling gemaakt tussen Vtiger en de website. Dit was gedaan om informatie aanvragen via de webformulieren op te slaan in Vtiger CRM. De opvolging van deze leads werd daar enorm mee verbeterd. Deze koppeling wordt uiteraard opnieuw aangelegd.

Het grafisch ontwerpbureau heeft een volledig nieuw design gemaakt. Vicus heeft dit op de Magento geïmplementeerd.

Resultaat

Onkenhout heeft vier Magento 2 websites in de talen van haar afzetgebieden. Zo kunnen ze al hun klanten bedienen. Onkenhout blijft ook het gemak ervaren van de koppeling met Vtiger.

De site is helemaal up-to date conform de modernste technieken en heeft een bijdetijdse uitstraling.

Het platform Magento 2 krijgt alle ondersteuning die het nodig heeft. Zo komen alle fixes gewoon van het moederbedrijf van Magento. Daarnaast werkt Vicus sinds 2007 met Magento. Met alle opgedane kennis en ervaring is Vicus een goede partner om de toekomst mee in te gaan.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.