Onkenhout gaat over van Joomla! naar Magento

Vicus migreert de websites van Onkenhout van Joombla! naar Magento.

Op zoek naar meer mogelijkheden

Onkenhout maakte in 2007 gebruik van een aantal Joomla!-sites voor de presentatie van haar producten aan haar klanten. Onkenhoud had vier websites die ze graag eenvoudiger wilden bedienen. Deze moesten allemaal apart worden beheerd, tijdrovend en niet efficiënt. De vier sites hadden ook allemaal een eigen taal, om zo de vier belangrijke markten van Onkenhout te bedienen. Dit zijn Nederland, België, Duitsland en Tsjechië.

Daarnaast waren ze op zoek naar meer mogelijkheden, maar deze werden niet in Joomla! aangeboden. Zo was er bijvoorbeeld nog geen mogelijkheid tot verkoop binnen de Joombla!-omgeving. Op zoek naar een omgeving die beter bij Onkenhout zou passen, zijn zij uitgekomen bij Vicus en Magento.

Migratie naar Magento

Vicus heeft in 2007 het onderhoud en beheer van de op Joomla gebaseerde websites overgenomen. Wij hebben daarna de vier websites gemigreerd van Joomla! naar één Magento platform.

Vicus heeft het Magento platform voorzien van de benodigde talen zodat elke website in de lokale taal gepresenteerd kan worden. Alle sites waren vanaf dat moment gemakkelijk te beheren via Magento waardoor alle gegevens eenduidig getoond worden.

Vicus verzorgde diverse trainingen om de medewerkers optimaal te laten werken. De Magento websites bieden meer mogelijkheden voor Onkenhout en biedt ook nog de mogelijkheden om via de website de producten te verkopen.

Van losse onderdelen naar één geheel

De migratie van de Joomla omgeving met veel maatwerk naar het standaard Magento platform was een uitdagend project. Het bleek wel de juiste keuze. De vindbaarheid steeg, het onderhoud werd makkelijker. Magento bleek beter geschikt als catalogus dan het Joomla CMS met veel losse pagina's voorzien van maatwerk.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.