NCCW vtiger CRM voor 100 users

Meerwaarde vtiger vervanger licentiesoftware Microsoft Dynamics CRM

Vtiger open source CRM in plaats van licentiesoftware Microsoft Dynamics. NCCW zag de meerwaarde en stapte over naar open source crm ondersteund door Vicus.

Binnen twee maanden tijd implementeerde Vicus vtiger 6 bij NCCW. NCCW is door vtiger nog efficiënter en slimmer gaan werken.

Probleem van NCCW

Het CRM-pakket waarmee NCCW intern werkte, Microsoft Dynamics CRM, was eindig. Daarom moest er een nieuw CRM-systeem worden aangeschaft. In Vtiger CRM, open source software, vond NCCW het CRM systeem waarmee ze haar klantrelaties optimaal kan bedienen. Begin november 2015 werd dan ook het besluit genomen dit systeem binnen haar interne organisatie te implementeren. Sinds 1 maart 2016 werkt NCCW volledig live op vtiger en werkt de organisatie niet meer met een schaduwsysteem.

Oplossing voor NCCW

Anton Kuypers, Senior Sales Assistent binnen NCCW en Projectleider van de vtiger implementatie is enthousiast over het verloop van het traject: "het is al met al een snel implementatietraject geweest. In januari 2016, let wel dus binnen slechts twee maanden tijd, heeft Vicus binnen onze organisatie de basisomgeving van vtiger CRM ingeregeld. Hierbij nam de conversie van gegevens, zoals verkoopkansen, organisaties en klantcontacten van ons oude systeem naar het vtiger CRM-systeem de meeste tijd in beslag."

Vtiger CRM gebruikte modules

NCCW is zeer tevreden over vtiger CRM, zegt Anton. "Hoewel de overstap naar en het werken met open source software af en toe gepaard ging met een stukje gewenning, zijn we nu dik tevreden. Net als onze klanten willen we wendbaar zijn en flexibel waar nodig. Vtiger laat ons slimmer en efficiënter werken. Zo kunnen we binnen vtiger snel en gemakkelijk nieuwe offertes aanmaken en registreren we nieuw binnenkomende orders. Daarnaast stelt de module GeoTools ons in staat om afspraken te combineren en een slimme route samen te stellen. Ook vinden we de module Gekleurde Regels in Lijsten erg prettig. Deze module ondersteunt ons verkoopproces. We kunnen kleuren geven aan verkoopkansen en offertes om zo voor onszelf prioriteiten stellen. Bovendien gaan we met de module Sales Targets aan de slag, om zo optimaal inzicht te verkrijgen in onze gerealiseerde versus gestelde verkoopdoelstellingen."

NCCW positief over vtiger CRM

Anton Kuypers, is zowel vanuit zijn rol als vtiger gebruiker als vanuit zijn functie als Functioneel Beheerder positief over vtiger: "Vtiger is een zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk pakket. Samen met een aantal collega's volgde ik de workshop bij Vicus over de functionaliteit en modules binnen vtiger. Daarna verzorgde ik bij ons op kantoor een centrale training voor mijn collega's. Zij pakten het werken met vtiger snel op. Het is een zeer intuïtief pakket, met een identieke manier van werken door alle modules heen waarbij alles volledig geïntegreerd is. Daarnaast spreekt mij als beheerder de vrijheid in het toevoegen van velden, het aanmaken van schermen, de wijze van nieuwe velden verwerken in rapporten en de eenvoudige manier van gegevens invoeren erg aan."

Wensen voor de toekomst

"Uiteraard blijft er ook altijd nog wat te wensen. Zo zou ik graag zien dat de rapportage module de wekelijkse takenlijst niet exporteert naar een standaard CSV-bestand, maar keuzes in bestandsformaten geeft. Daarnaast willen we meedenken over aanpassingen in de plug-in met Outlook zodat deze meer aansluit bij onze wensen. Een voorbeeld van deze wens is om alleen afspraken die aan bepaalde criteria voldoen in de agenda’s in beide pakketten te krijgen."

Vtiger is een zeer intuïtief pakket, het laat NCCW efficiënter en slimmer werken.

Anton Kuypers, Projectleider/Functioneel Beheerder vtiger NCCW

Over NCCW

NCCW is een moderne ICT-dienstverlener met een rijke historie. NCCW biedt een totaaloplossing voor de woningcorporatiebranche. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert ERP-systemen en oplossingen voor vastgoedbedrijven en biedt ondersteuning bij primaire en niet-primaire processen. Een bedrijf met hart voor de sociale huursector dat er zorg voor draagt dat de processen bij corporaties optimaal en efficiënt verlopen en dat de klanttevredenheid wordt verhoogd. NCCW gelooft daarbij in de Cloud en het principe “anytime, anyplace en any device”. Dankzij NCCW kunnen ruim 1,5 miljoen huurders en vele leveranciers 24/7 online hun zaken afhandelen met de corporatie.


Ga terug