Magento webwinkel aan King voor Tierolff Muziekcentrale

Wereldwijd verkopen van bladmuziek met geluidsfragmenten

In 2013 besloot Tierolff zijn fysieke winkel te sluiten. Koen Vergouwen, besloot zich volledig te richten op de online verkoop van bladmuziek.
www.tierolff.nl

Koen Vergouwen, Directeur Tierolff: "omdat ik vrij specifieke wensen had ten aanzien van de webshop, heb ik meerdere ervaren websitebouwers uitgenodigd. Bij Vicus had ik direct een goed gevoel. Luuk Roovers (directeur van Vicus red.) weet waar hij het over heeft en kan alles duidelijk uitleggen. Ook had ik al eens een presentatie van hem bijgewoond tijdens een evenement. De keuze voor Vicus was daarom vrij snel gemaakt."

Van traditionele winkel naar online specialist

In 2013 besloot Tierolff zijn fysieke winkel te sluiten. Oorzaken hiervan waren de bezuinigingen op kunst en cultuur, maar voornamelijk de slechte bereikbaarheid van de winkel met de auto. Koen Vergouwen, directeur van Tierolff, besloot een doorstart te maken en zich met Tierolff volledig te richten op de online verkoop van bladmuziek. De oude webshop werd vervolgens door Vicus helemaal omgebouwd tot een moderne Magento webshop die compleet voldoet aan de wensen van Tierolff. Door de moderne Magento webshop en de door Vicus in samenwerking met King dealer MOA gerealiseerde koppeling met King Business Software is Tierolff veel efficiënter gaan werken.

Tierolff had specifieke wensen ten aanzien van een nieuwe webshop. Deze wens bestond onder meer uit een stabiele koppeling met de door Tierolff reeds gebruikte King Business Software. Koen Vergouwen wilde deze koppeling om zo in één systeem te kunnen werken en hiermee tijd te besparen. Daarnaast wenste Koen geen 'simpele' webshop met alleen een afbeelding en omschrijving. Zo wilde hij een meertalige webshop met daaraan toegevoegd mp3-fragmenten,PDF's met notenvoorbeelden en koppelingen naar Amazon, iTunes en Youtube. Verder was de behoefte aanwezig dat de webshop zou worden voorzien van goede filters. Door deze filters kan elke webshopbezoeker makkelijk door het ruime aanbod van bladmuziek 'bladeren'.

Extra talen zorgen voor meer omzet

In 2018 hebben wij hard gewerkt aan het toevoegen van de Duitse en de Franse taal. Inmiddels worden onze producten over de hele wereld online goed gevonden en beginnen we er echt plezier in te krijgen.

Bij Vicus had ik direct een goed gevoel. Luuk Roovers (directeur van Vicus) weet waar hij het over heeft en kan alles duidelijk uitleggen.

Koen Vergouwen, Directeur Tierolff Muziekcentrale

Over Tierolff Muziekcentrale

Bladmuziekuitgeverij Tierolff is een echt familiebedrijf. Het bedrijf werd opgericht in 1899 door Antoon Tierolff. Momenteel is de dagelijkse leiding in handen van Koen Vergouwen. Tierolff richt zich op de wereldwijde verkoop van bladmuziek. Het aanbod van Tierolff is hierbij erg groot en divers. Het bedrijf probeert zich in de markt te onderscheiden door originele bladmuziek uit te geven. Zo is onder meer de officiële versie van het Wilhelmus is in handen van het bedrijf. Elke muziekvereniging in het land heeft wel bladmuziek van Tierolff.

De winkel aan de Markt 92 werd opgericht in 1899. Het was een van de oudste zaken van Roosendaal. In 2013 gingen de winkeldeuren definitief op slot. Eigenaar Koen Vergouwen zet de in binnen- en buitenland befaamde muziekuitgeverij voort, plus nog wat internetactiviteiten. Koen Vergouwen is de vierde generatie in de muziekwinkel: "De tweede generatie was een dochter van Tierolff, zo is de naam Vergouwen aan de zaak verbonden geraakt." Over de oorzaken van de sluiting van de winkel heeft hij een duidelijke mening. "De belangrijkste oorzaak is het weren van auto's op de Markt. Ga maar eens met een bassdrum lopen sjouwen."


Lees meer over: Detailhandel  ▫  Hobby, sport en recreatie  ▫  Maatwerk Ontwikkeling  ▫  Magento  ▫  Magento aan King  ▫  VOSBA middleware  ▫  Webshops

Ga terug