Magento webshop en bestelsysteem voor Gevavi schoenengroothandel

Sinds december 2019 verzorgt Vicus het onderhoud en de doorontwikkeling van de b2b Magento webshop voor Gevavi. De webshop bevat onder andere de mogelijkheid om een bestellijst in te laden en op basis van artikelnummers snel een bestelling te kunnen invoeren.

Overstappen naar Oculus

Gevavi heeft al meer dan 25 jaar gewerkt met de software applicaties met Pantheon. Toch werd er besloten om over te stappen naar Oculus ERP.

Alle data synchroon

Door de koppeling met het Oculus ERP systeem worden artikelinformatie en voorraden synchroon gehouden. Alleen in het ERP systeem goedgekeurde klanten kunnen op de webshop een bestelling plaatsen. De bestelling wordt automatisch in het ERP systeem opgenomen en kan vandaaruit worden uitgeleverd. Bezoekers die nog geen klant zijn kunnen geen prijzen zien, maar eventueel wel artikelen in een offerte plaatsen.

Resultaat

De overstap naar het vernieuwde Oculus in 2016 levert Gevavi veel verbetering en een efficiencyslag op. De artikelen, prijzen en afbeeldingen komen uit Oculus en alle gegevens zijn altijd up-to-date. Bestellingen worden direct in Oculus geregistreerd en kunnen ook door de gebruiker worden afgehandeld.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.