Magento webshop aan Exact voor Techno Motor Veghel

Vicus bouwde de Magento webshop inclusief partsfinder en koppeling naar Exact globe voor de b2b verkoop van accessoires voor crossmotoren.

De eigenaar aan het woord

TMV bestaat al dertig jaar en heeft dus het tijdperk gekend waarin het alles via een catalogus deed met faxformulieren en noem maar op. "Dat is niet meer van deze tijd," claimt Zijerveld. "We werkten al met Exact als ERP-systeem, waarin ook onze voorraad wordt beheerd, en hadden online een 100% maatwerkoplossing draaien. De maatwerk webshop ombouwen betekende eigenlijk het wiel opnieuw uitvinden. Dat was reden om een andere oplossing te zoeken waarbij ik wilde blijven werken met Exact en een winkeloplossing zocht die ook geschikt was voor het buitenland. Magento is populair en lijkt me een flexibele oplossing voor de toekomst."

Vicus als betrouwbare partner

"Vicus begrijpt het. Ik kende Vicus al uit een eerder traject en met hen kun je in fases schakelen. Zo hebben we eerst deze webwinkel ontwikkeld zonder dat we daarna iets verplicht waren. Gelukkig was Vicus gedurende het hele traject een belangrijke gesprekspartner voor ons. Die expertise, plus de bereidheid om zaken uit te besteden die voor anderen core business zijn, maken het een fijne partij. Ik weet dat Vicus goed is met koppelen maar onze koppeling tussen Exact en Magento is uitgevoerd door een partner bijvoorbeeld, toch kwam ook hier de ervaring van Vicus goed van pas."

Resultaat

In 2017 kreeg de webshop een upgrade naar Magento 1.9.3 en is de site voorzien van een nieuwe responsive template. In 2022 is de nieuwe Magento 2 site live gegaan met een koppeling naar Exact Globe. Speciaal is de mogelijkheid om in een motorwinkel direct met de consument accessoires uit te zoeken en te bestellen. Zo zijn er onder andere ook nog deze resultaten:

• Module partsfinder

• Webwinkel met ingebouwd CMS

• Koppeling met Exact Globe

• Moderne uitstraling

Herman Zijerveld, directeur

Nu hebben we een webwinkel die gevonden kan worden in Google en onze dealers zowel in binnen- als buitenland kan ondersteunen. Ik ben blij met het behaalde resultaat en denk alweer aan vervolgstappen. Zo willen we nu dealers afgeschermd nog beter prijsinformatie bieden.

Bedrijfsprocessen verbeteren

Iedere organisatie wil graag omzet verhogen, kosten besparen of klanttevredenheid verhogen. Met een goed gesprek en een grondige analyse kunnen de meeste organisaties al snel 20% rendement verbeteren bij de uitvoering van herhaalde processen door deze te automatiseren. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Bekijk vergelijkbare cases via de onderstaande links

Wij zijn Vicus

Wij verbeteren jouw marketing, verkoop, levering en service processen. We implementeren daarvoor Magento webshops, WooCommerce webshops, Vtiger CRM en Vtiger Portal en koppelen deze via onze VOSBA middleware aan jouw bestaande backoffice en externe partners.

Lees meer over Vicus of neem contact met ons op.